2024. május 2. - Zsigmond

Az olimpia szervezői cáfolnak

A pekingi olimpia szervezői vasárnap cáfolták, hogy menekülnének a sajtó, az újságírók által feltett kellemetlen kérdések elől, miután váratlanul lefújtak két sajtókonferenciát.
2008. augusztus 17. vasárnap 15:40 - Hírextra
A játékok augusztus 8-i megnyitása óta minden nap ugyanabban az időben tartották a szervező bizottság (BOCOG) és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által rendezett sajtótájékoztatóját. A szombatit és a vasárnapit azonban törölték.

A konferenciák során a külföldi média képviselői rendre feltették a kínai hatóságok számára kényes kérdéseket, mint az emberi jogok helyzetét, Tibetet vagy a cenzúra ügyét.

"A NOB és a BOCOG közötti konzultáció után úgy döntöttünk, hogy megváltoztatjuk a programot, de mindig készen állunk válaszolni minden kérdésre" - közölte Szun Vej-te (Sun Weide), a szervező bizottság szóvivője.

Giselle Davis, a NOB szóvivője azt állította, hogy a sajtókonferenciákat a sportversenyek programjának változása miatt mondták le, nem politikai okok miatt és hétfőtől újra megtartják a tájékoztatókat.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását