2024. április 26. - Ervin

Már nem bánkódnak a szinglik

A házasság boldoggá tesz - ezt évtizedek óta hangsúlyozzák a boldogságkutatók. Sőt, a házastársak ritkábban kerülnek kórházba és tovább élnek, mint az egyedülállók. A szinglik azonban, úgy tűnik, felzárkóznak: már csaknem ugyanolyan boldogok, mint a házas
2008. augusztus 16. szombat 11:55 - Hírextra
Hui Liu és Debra Umberson 1,2 millió amerikai közérzetét értékelte ki az elmúlt harminc év adatai alapján. Az eredmény pedig azt mutatja, hogy a férjezett nők és a nős férfiak még mindig valamivel ritkábban betegszenek meg, mint az egyedülállóak, de a különbség egyre csökken.

Ez pedig nem csak azon múlik, hogy az emberek manapság papír nélkül élnek együtt. Az igazi szinglik is jobban érzik magukat a bőrükben - támasztja alá a rotterdami egyetem boldogságkutatója, Ruut Veenhoven. Ő eurobarométer-adatokat elemzett, és hasonló eredményre jutott, mint amerikai kollégái - írta a Süddeutsche Zeitung című német lap internetes kiadása.

Az egyedülállóak jobb egészségének és boldogságának egyik legfontosabb oka, hogy már nem bélyegzi meg senki őket azzal, hogy nem kellenek senkinek - ugyanis egyre népesebb a táboruk. Így egyedülállónak lenni ma már sokkal kevesebb stresszel jár, és ez az egészségre is jó hatással van. A házasok boldogságának okaként pedig pont a kevesebb stresszt és a nagyobb megelégedettséget nevezték meg mindig a kutatók.

A férfiakra egy házasságban vigyáz a nő, cserébe biztos egzisztenciát kap. Időközben a mai emancipált világban az egyedülálló férfi pátyolgatását mások is elvégzik - barátok vagy professzionális segítők, mondja Liu. A nők pedig maguk is jól elboldogulnak anyagilag.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását