2024. május 4. - Mónika, Flórián

Halált okozott az influenza

Influenza szövődményeként fellépő betegségekben hárman életüket vesztették a gacsályi Ápoló-Gondozó Otthonban, további három ember pedig kórházi kezelésre szorul - közölte az intézményfenntartó Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat főosztályvezetője
2008. február 19. kedd 16:53 - Hírextra
A nyíregyházi kórházban tüdőgyulladással ápolt betegek állapota stabil, jó esély van teljes gyógyulásukra - mondta Nagy Nándor.

Hozzátette: az intézményben már megfékezték az influenzajárvány terjedését, újabb megbetegedések nincsenek az otthonban.

A térségi helyhatóság főosztályvezetőjének tájékoztatása szerint a gacsályi intézményben február elején észlelték a tömegesebb méretű influenzaszerű megbetegedéseket. Arról természetesen a fenntartó önkormányzat is tudott, segítséget ajánlott a kialakulófélben lévő járvány megfékezéséhez, de a helyi szakemberek szerint arra nem volt szükség, mert kezelhetőnek látszott a helyzet.

Az otthon orvosa ellátta a betegeket, eleget tett jelentési kötelezettségének is. Kezdettben minden rendezettnek tűnt, később azonban az ápoltak közül többen kórházi kezelésre szorultak.

Nagy Nándor fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy az otthonban súlyos szellemi fogyatékos és más veszélyes alapbetegségekkel is küszködő személyeket ápolnak, akiknél érthetően nagyobb a kockázata az influenza szövődményei kialakulásának.

Mindenesetre - tette hozzá - az intézményben belső és tisztiorvosi vizsgálat egyaránt indult a körülmények tisztázására, az esetleges felelősség megállapítására. A fenntartó önkormányzat annak lezárása után dönt majd arról, kell-e intézkedéseket hoznia a hasonló esetek elkerülése érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását