2024. április 30. - Katalin, Kitti

Polgármesterek a Szépvölgyi út és a rakpart közötti átjáró végleges megnyitását javasolják

Nyissák meg véglegesen a Szépvölgyi út és a budai alsó rakpart közötti átjárót, amit a Sziget fesztivál idején átmenetileg lehet használni - javasolja a II. és a III. kerületi polgármester.
2008. augusztus 15. péntek 14:52 - Hírextra
Láng Zsolt és Bús Balázs pénteken közös sajtótájékoztatón, a helyszínen elmondta: a fővárosi önkormányzat augusztus elsején lezárta a budai alsó rakpartot, a forgalom könnyítése érdekében a fesztivál idejére nyitották meg a lejárót, valamint a rakpart szigetre vezető részét, amit azonban csak célforgalomra lehet használni.

A két polgármester szerint az átjáró végleges megnyitása kézenfekvő és olcsó megoldás lenne, és nagyban segítené a két kerület lakóinak, de az összes budapestinek a közlekedését is.

Bús Balázs elmondta, attól tartanak, hogy egyre nagyobb lesz a közlekedési terhelés Belső-Óbuda és a II. kerület útjain, főleg a Margit híd tervezett rekonstrukciója és a Szabadság híd felújításának várható elhúzódása miatt. Rámutatott arra, hogy a lehajtó megnyitása és kiépítése elsősorban a főváros feladata, de a budapesti önkormányzat azt közölte velük: ha minden engedélyt beszereznek és saját maguk üzemeltetik ezt a rövid útszakaszt, ők nem állítanak akadályt. A polgármester hozzátette, hogy az útszakasz üzemeltetése az egész város érdeke, így ezt nem lehet a kerületi önkormányzatra terhelni.

Láng Zsolt emlékeztetett arra, 2006 óta kérik a fővárostól, hogy ezt a lehajtót nyissák meg, azonban eddig pozitív választ nem kaptak. Mint mondta, itt a rakpart és a lehajtó egy szinten van, tehát a közlekedés megindítása nem jelentene nagy beruházást, illetve költségeket.
A II. kerületi polgármester arról is szólt, hogy a jelenlegi helyzetben az autósoknak kerülniük kell a Mozaik utcáig vagy a Margit hídig, ez azt jelenti, hogy általában 40-60 percet állnak a reggeli csúcsforgalomban.

Láng Zsolt bízik abban, hogy a fővárosi döntéshozók is belátják: a Szépvölgyi úti lehajtó kialakítása és megnyitása a forgalom előtt egész Budapest érdeke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását