2021. július 24. - Kinga, Kincső

Koszovói albánokat és őket csempésző török férfit fogtak el

Tizennégy koszovói albánt próbált egy török férfi egy kisbusszal Szerbiából Magyarországon keresztül csempészni pénteken; Csikéria mellett a határőrök feltartóztatták a gépjárművet - közölte az MTI-vel a rendőrség.
2008. augusztus 15. péntek 14:45 - Hírextra
Egy személygépkocsi haladt a kisbusz előtt, amikor a határőrök megállították a két gépjárművet, majd a kisbuszt vezető férfi a járműből kiugorva elmenekült - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy beszámolt arról, hogy a kisbuszból elmenekült sofőrt Kunbajánál elfogták, akiről kiderült, hogy magyarországi tartózkodási engedéllyel nem rendelkező török állampolgár. Ellene embercsempészés bűncselekményének alapos gyanúja miatt eljárást indítottak.

A sajtóreferens hozzáfűzte: a 14 koszovói albán állampolgár nem rendelkezett magyarországi tartózkodási engedéllyel, ezért ellenük is eljárás indult.

A személygépkocsit egy magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkező, szintén török állampolgár vezette, aki tagadja, hogy köze lenne az embercsempészéshez - tette hozzá a sajtóreferens.

Mihályné Bornemisza Eleonóra kiemelte: ezen a héten nőtt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitánysághoz tartozó 113 kilométeres határszakaszon az illegális határátlépések száma. Hétfő óta 30 illegális határsértőt és három embercsempészt fogtak el a határőrök ezen a szakaszon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását