2024. április 29. - Péter

Rabok dolgoznak a gyermekotthonban

A balassagyarmati Fegyház és Börtön fogvatartottjai végzik a kertészeti és karbantartási munkákat a fogyatékos gyermekeket is ellátó Reménysugár Otthonban - erről pénteken írták alá az együttműködési megállapodást.
2008. augusztus 15. péntek 14:52 - Hírextra
Az elítéltek pénzadományt is gyűjtöttek a gyermekotthonnak, így az intézmény számlájára mintegy 100 ezer forintot utalnak át - mondta az MTI-nek Budai István, a börtön parancsnoka.
Közölte: a fogvatartottak keresték meg őt, hogy szeretnének felajánlani bizonyos összeget jótékony célra.

A választás pedig azért esett a gyermekotthonra, mert rendszeresen szállítanak oda beszélőre olyan elítélteket, akiknek gyermekei állami gondozásban vagy nevelőszülőknél élnek - tette hozzá.
Az együttműködés keretében az intézet fogvatartottjai végzik az otthon környezetének rendezését, tisztítását, a kertészeti munkákat, a játszótér és az eszközök felújítását, egy-egy alkalommal négy-hat, önként jelentkező férfi dolgozik az intézményben.

A munkákat már a pénteki aláírás előtt megkezdték, ezekben a napokban az elítéltek már füvet nyírtak, helyreállították a sziklakertet, megjavították az épület lábazatát és festettek is az otthonban.
A balassagyarmati börtön elítéltjei korábban árvízkárosultaknak és a városi idősek otthonának is gyűjtöttek is már pénzt.

Nagyon örülnek a felajánlott munkának és a pénzbeli támogatásnak is - mondta az MTI-nek a megyei önkormányzat intézményeként működő Reménysugár Otthon igazgatója.

Fehér Edit hozzátette: a pénznek "ezer helye van", és mivel csak két karbantartójuk van, eddig külső cégekkel oldották meg azokat a munkákat, amelyeket ma már az elítéltek végeznek.

Nagy segítség, hogy nem kell kifizetni a munkadíjat, a fogvatartottaknak pedig a szép környezetben végzett hasznos munkán túl lelkileg is pluszt jelenthet, hogy súlyos értelmi fogyatékos, halmozottan sérült gyerekek, fiatalok segítségére dolgoznak - mondta.

Fehér Edit úgy fogalmazott: mindenkinek látnia kellene az intézetet, hogy jobban tudja értékelni a saját helyzetét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását