2024. április 23. - Béla

Olimpiai kiállítás

Az elmúlt évtizedek olimpiai pillanatait és nagy magyar sportolóit, valamint a pekingi ötkarikás játékok izgalmait mutatja be a Magyar Fotográfusok Házának új kiállítása péntektől Budapesten.
2008. augusztus 15. péntek 16:31 - Hírextra
A szeptember 7-ig látható tárlat kurátora, Bánkuti András az MTI-nek hangsúlyozta, hogy a kiállítással a legjobb magyar sportolók előtt szeretnének tisztelegni.

A tárlat anyagát neves fotósok képeiből válogatták. Mások mellett megtekinthetők Hemző Károly, Farkas József, Szalmás Péter, valamint az MTI két munkatársa, Bruzák Noémi és Szigetváry Zsolt olimpikonokról szóló képei, amelyek olimpiákon és Magyarországon készültek.

A kiállításon 31 fotó kapott helyet a falakon, egy televízió képernyőjén pedig az MTI mai és egykori fotográfusaina, Illyés Tibornak és Földi Imrének, valamint Petrovics Lászlónak és Szlukovényi Tamásnak a képeiből láthatnak válogatást az érdeklődők.

Kiállítottak képeket Papp László ökölvívóról, Kárpáti György vízilabdázóról, Balczó András öttusázóról, Gerevich Aladár kardozóról, Igaly Diana sportlövőről, Egerszegi Krisztina és Darnyi Tamás úszókról, a közelmúltban elhunyt Kolonics György kenusról, Kemény Dénes férfi vízilabda-csapatáról, valamint Nagy Tímea párbajtőrözőről.

Mint arra Bánkuti András rámutatott, a legrégebbi kép 1959-ben készült a hétszeres olimpiai bajnok Gerevich Aladárról, a legújabb fotók pedig a pekingi olimpiai előző napi izgalmait mutatják be.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a közelmúltban elhunyt Kolonics Györgyről készült fotók sarkára egy fekete szalagot tűztek, tisztelegve a sportoló előtt. Róla azt a képet is kiállították, amely 2000-ben készült Sydneyben, amikor a kenus olimpiai bajnoki címet nyert.

Bánkuti András kiemelte azt a Nagy Tímeáról készült képet, amelyet Bruzák Noémi, az MTI fotóriportere a 2004-es athéni olimpián készített úgynevezett lentikulár technikával. A fotós három képet egybe fényképezett, így más-más szemszögből nézve más-más fotó látható. Kiállították Szigteváry Zsoltnak azokat a képeit, amelyeket 1996-ban az atlantai olimpia nyitóünnepségén készített.

A Thália Színház stúdiószínházának előcsarnokában augusztus 29-től azok az MTI-fotók is megtekinthetők, amelyek az idei pekingi olimpián készültek.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását