2024. május 11. - Ferenc

"Atom Anti" levenné a terhet

Csalódottan nyilatkozott a magyarok teljesítményéről a pekingi játékok cselgáncstornájának befejeződése után Hangyási László olimpiai szakágreferens.
2008. augusztus 15. péntek 10:08 - Hírextra
Az előzetesen éremesélyesnek tartott, hatfős magyar válogatott Csernoviczki Éva (48 kg), Baczkó Bernadett (57), Mészáros Anett (70) és Hadfi Dániel (100) révén négy hetedik hellyel valamint két helyezetlen pozícióval - Ungvári Miklós (66) és Bor Barna - fejezte be ötkarikás szereplését.

"Formája alapján Ungváritól, sorsolása alapján pedig Baczkótól vártunk érmet, Mikinek az ismert vitatott meccse miatt nem sikerült, míg Berni messze volt a világbajnokságon mutatott teljesítményétől.

Évi és Barna még mehetett volna előrébb, Anett megverte, akit tudott, a nála jobbat már nem, míg Dani tíz hete esett át mandulaműtéten, és egész évben a góckutatással bajlódott. Két érmet vártam a csapattól, nem jött össze.

Az olimpia a pillanat versenye, hogy ki mennyire tudja feldolgozni a rá nehezedő terhet, a vb-ken mindenki sokkal bátrabban mozog. Itt felértékelődnek a mozdulatok, ez a sportág csúcseseménye, így elkerülhetetlen bizonyos görcsösség.

Néhány versenyzőnkön talán a győzni akarást is számon lehetne kérni, úgy érzem, hamar feladták. A japánok, oroszok, németek hoztak magukkal edzőpartnereket, nekünk erre nyilván nem telt, emellett valószínűleg egy magyar bíró jelenléte is javíthatott volna a helyzetünkön, a bírók között ugyanis létezik egyfajta cinkosság. Talán Miki meccse is másként alakult volna, ki tudja" - mondta a paksi mester az MTI-nek.

A dzsúdó egyetlen magyar olimpiai bajnoka, az 1992-ben diadalmaskodó Kovács Antal a nézőtéren ülve elemezte a helyzetet:
"Több volt a csapatban. Ebben a sportágban valaki éveken át hiába nyer meg mindent, ha az olimpia nem sikerül neki. Itt +most vagy soha+ a jelszó, ezért remeg meg olyan sok vb-aranyérmes keze a fontos pillanatokban.

Ahogy a teljes zenekart, azaz a magyar sportolókat elnézem, iszonyúan nagy teher van rajtuk. Ezt fejben kellene elrendezni, hogy ne nyomassza őket a tét. Ami a dzsúdósokat illeti, edzeni ennél többet már nem lehet, állóképességben a legjobbak között vagyunk, mégsem szereztünk érmet, ami nagyrészt a fentieknek tudható be.

Természetesen nem ártott volna egy bírót is delegálnunk, kár, hogy nincs pénz egy nemzetközi szintű bíró menedzselésére. Danit és Mikit különösen sajnálom, előbbitől a jelenetet visszanézve egyértelműen győzelmet vettek el, amikor az ellenfélnek ítélték az ippont.

Miki igazságtalan búcsújáról csak annyit, hogy ő volt az egyetlen ezen az olimpián, akit rossz fogásért intettek meg. Pedig jobban megérdemelte volna az aranyat, mint én Barcelonában..."

A cselgáncsos küldöttség kedden indul vissza Budapestre.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását