2024. április 25. - Márk
Most jön a neheze! A magyar férfi kézilabda válogatott négy győzelem után kezdheti meg igazi nagy menetelését a világbajnokságon. Az ellenfelek kemények, a mieink optimisták - Mocsai Lajos is nagy reményekkel nyilatkozott a HírExtrának.
2011. január 21. péntek 16:19 - Gedei Szilárd
Egy vereség, négy győzelem, a középdöntő csoportba magával vitt két pont és néhol igazán tetszetős játék a magyar férfi kézilabda válogatott eddigi mérlege a svédországi világbajnokságon. Azaz ott vagyunk a legjobb tizenkettő között, karnyújtásnyira legfőbb célunktól, az olimpiai kvalifikáció lehetőségét jelentő első hét helytől.

Amikor még nem ment a játék - Magyarország-Izland (26-32):


"Az, hogy a világbajnoki kvalifikáció során Szlovénia, majd a világbajnokságon Norvégia és Ausztria esetében nálunk magasabban jegyzett csapatokat győztünk le, mindenképp büszkeséggel tölt el. Ez óriási nagy előrelépés. A magyar válogatott ezzel ugyanis visszakerült a világ tizenkét legjobb csapata közé" - összegezte az eddig elért sikerek jelentőségét a HírExtrának Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

Megvan a minimum

Külön öröm, ahogy ezt elérte a csapat. Néha egész pofás támadójátékot, máskor érett csapatjátékot mutatva vertük meg sorrendben Norvégiát, Brazíliát, Japánt és Ausztriát.

"Ez volt a minimális célkitűzés, amit teljesítettünk is" - tette hozzá Mocsai.

Amikor már ment a játék - Magyarország-Norvégia (25-23):


Csakhogy a középdöntős csoportunkban a továbbiakban igazán veretes válogatottakkal kell megküzdenünk - sorrendben Franciaország, Németország és Spanyolország következik.

Jöhet a maximum?

"A tizenkettőbe került csapatok mindegyikének ugyanaz a célja, mégpedig hogy az első hét közé kerüljön - hiszen az ér olimpiai kvalivikációs lehetőséget. A következő szakasz nagy feladat elé állít minket, hiszen az elmúlt évek világ-, Európa- és olimpiai bajnokai jönnek velünk szembe a következő három meccsen" - emelte ki Mocsai is.

Amikor pedig már majdnem minden klappolt - Magyarország-Japán (28-24):



Pánikra azonban semmi ok, az eddigi eredményeink ugyanis olyan önbizalmat és elszántságot adhatnak, melyet tudatosan tovább építve megpróbálhatunk a nyolc közé kerülni.

"A sportban - mint a művészetben - soha nincs olyan, hogy az ember maximálisan elégedett legyen a teljesítményével. A tökéletességre legfeljebb csak törekedni lehet. A csapat küzdőképességével, az adott napokon kiválasztott taktika megvalósításával (az alkalmazott taktika átvitelével) mindenesetre elégedett vagyok - kivéve az első meccset, ahol a tizenhat órás utazást követően meglehetősen fáradtan játszott a válogatott. Amivel azonban leginkább elégedett lehetek, az a közösség" - mondta portálunknak a szövetségi kapitány.

Mi lesz Pérezzel?


A következő meccsek magyar teljesítményét nagyban befolyásolhatja ugyanakkor, hogy Pérez Carlos mikor lép először pályára. A kubai Carlosból lett magyar "Charlie" klubja, a Veszprém és a hazai sportági szakszövetség írásbeli megállapodást kötött az átlövő szerepléséről, melynek lényege, hogy a játékos csak három meccsen léphet pályára a világbajnokságon.

A torna eddigi legszebb mozzanata - Törő Szabolcs fantasztikus gólja az osztrákok ellen:


Mocsainak holnap reggel kilencig kell eldöntenie, melyik három mérkőzésen veti be a harminckilenc éves klasszist.

Csak egy a valóságtól jócskán elrugaszkodott ötlet, de mi lenne... ha mondjuk a döntő, de legalább az elődöntő lenne Pérez harmadik meccse?

A középdöntő csoportunk
1. Izland 4 pont
2. Franciaország 3 pont
3. Spanyolország 3 pont
4. MAGYARORSZÁG 2 pont
5. Németország 0 pont
6. Norvégia 0 pont

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását