2024. április 26. - Ervin

Meglepetést hozhat a meghallgatás

Meglepetést okozhat Laborc Sándor mai meghallgatása a Parlament nemzetbiztonsági bizottságában - írta a pénteki Magyar Hírlap.
2007. november 23. péntek 09:39 - Hírextra

A lap szerint bizonyos jelekből arra lehet következtetni, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatójának kinevezése nem a papírforma szerint történik.

A Fidesz és a KDNP álláspontja szilárd, továbbra sem tartják alkalmas vezetőnek a Nemzetbiztonsági Hivatal élére a KGB iskolát végzett Laborc Sándort - erősítette meg Demeter Ervin bizottsági tag.

Az újság információi szerint a szocialisták támogatni fogják Laborc kinevezését, így - mint írják - óriási felelősség hárul a nemzetbiztonsági bizottság SZDSZ-es és MDF-es tagjára a szavazáson. A Magyar Hírlap úgy tudja, az MDF-es Boross Péter volt miniszterelnök, egykori belügyminiszter, a nemzetbiztonsági bizottság tagja akkor lehetne a mérleg nyelve, ha az SZDSZ-es képviselő nem jelenne meg az ülésen, vagy nem szavazna.

A lap szerint, ellenzéki körökben biztosra veszik, hogy Boross nem támogatja Laborc jelölését, az SZDSZ-es Gulyás József álláspontja azonban nem ismeretes. A parlamenti képviselő semmilyen formában nem kívánt válaszolni a Magyar Hírlap kérdéseire, így arra sem, hogy kialakult-e már a véleménye, és a bizottsági ülésig konzultál-e még valakivel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását