2024. április 27. - Zita

Hőségriadó: éjszakai szellőztetés, légkondi és sok folyadék

Másodfokú hőségriasztást rendelt el az Országos Tiszti főorvos, mivel 3 napon keresztül 25 fok felett lesz a napi középhőmérséklet. Az ÁNTSZ Országos Környezetegészségügyi Intézet megbízott főigazgatója szerint nemcsak a nagy meleg, hanem a péntektől várh
2008. augusztus 14. csütörtök 06:27 - Hírextra
A nagy hőség miatt jól ismert, hétköznapi tanácsokat javasolt az InfoRádiónak nyilatkozó szakértő: szellőztessünk éjszaka, legalább 2-3 órát legyünk légkondicionált helyen, lehetőleg ne végezzünk megterhelő fizikai munkát és sok folyadék fogyasztásával előzzük meg szervezetünk kiszáradását.

Az ÁNTSZ Országos Környezetegészségügyi Intézet megbízott főigazgatója elmondta: ha a vízháztartás egyensúlya megbomlik, akkor szervezetünk kiszáradhat, aminek következtében fejfájás és a koncentrációs képesség csökkenése jelentkezik.

Dura Gyula hangsúlyozta: ha valaki gyógyszert szed, érdemes konzultálnia orvosával, hogy kell-e változtatnia gyógyszerszedési gyakorlatán.

A szabadban, a tűző napon dolgozóknak azt tanácsolja, hogy viseljenek természetes alapanyagú, világos színű munkaruhát és sapkát. Azonban arra figyelmeztetett, hogy el kell kerülni a túlzott ásványi anyag bevitelt: olyan ásványvizet fogyasszanak, aminek ásványi anyag tartalma literenként 500 milligrammnál kevesebb.

A szakértő szerint megterhelő a szervezetnek a hőingadozás is. A péntekre várható lehűlés is próbára teszi a szervezet állóképességét - fogalmazott Dura Gyula.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását