2024. május 3. - Tímea, Irma

8-5-re nyert a Kemény-csapat

A magyar férfi vízilabda-válogatott 8-5-re legyőzte a spanyol nemzeti együttest a pekingi olimpia csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában.
2008. augusztus 14. csütörtök 07:22 - Hírextra

A csoport, 3. forduló:
Magyarország-Spanyolország 8-5 (2-3, 4-2, 0-0, 2-0)


---------------------------------------------------
Peking, 500 néző
Magyarország:
Szécsi Zoltán - Varga Tamás, Kásás Tamás 1, Kiss Gergely 1, Benedek Tibor 2, Biros Péter, Molnár Tamás
Csere: Gergely István, Madaras Norbert, Varga Dénes 2, Kis Gábor 2, Varga Dániel, Hosnyánszky Norbert
A spanyol gólszerzők: Guillermo Molina 2, Ivan Perez, Felipe Perrone, Marc Minguell 1-1

Ezúttal is a magyar szurkolók alkották a közönség nagyobbik részét, amint a zászlók erről tanúskodtak, Zalaegerszegtől Szentesig sok helyről érkeztek drukkerek. Az úszódöntők után Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is átautózott a Jingtung uszodába.


A Montenegró elleni döntetlen és a görögök letaglózása (17-6) után a győzelem mellett a csoportelsőség szempontjából fontos gólkülönbség javítása is cél volt Kemény Dénes együttese számára.


Örömre azonban eleinte a néhány fős spanyol tábornak volt oka: Molina egymás után kétszer is bevette a magyar kaput, elsőre előnyből. Benedek szintén kiállítás után szépített, de jött a center Perez gólja, aki a víz alól pöckölte be a labdát Szécsi hóna alatt. Varga Dénes egy perccel a negyed vége előtt - ugyancsak fórból - felzárkóztatta a csapatot.


Az emberelőnyös helyzetek kihasználását Benedek folytatta, Kiss Gergely balkezes bombájával pedig először vezettek a magyarok (4-3). Egyenlítést követően Kis Gábor, aztán megint Varga Dénes értékesített egy emberelőnyt. Közben a másik oldalon F. Perrone és Minguell tette ugyanezt.


A harmadik negyedben nem esett gól, erről részben Szécsi gondoskodott védéseivel. A spanyol kapus is többször jól hárított, az utolsó percben emberelőnyből sem sikerült bevenni a hálóját. Sok elrontott lövés jellemezte ekkor a találkozót.


A záró játékrészben Kásás vetett véget a gólínségnek, aztán egy lepattanót Kis Gábor tuszkolt a hálóba (8-5). Az utolsó percben a magyar szurkolótábor "Szép volt, fiúk!" rigmussal köszönte meg a győzelmet.


A magyarok legközelebb szombaton az ausztrálok ellen szállnak vízbe.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását