2024. május 11. - Ferenc

Törölték az olimpiai selejtezők eredményeit

Manipulációs vádak miatt a nemzetközi szövetség (IHF) törölte a kézilabdás olimpiai selejtezők férfi és női ázsiai tornájának eredményeit.
2007. december 18. kedd 13:30 - Hírextra

Hasszan Musztafa, az IHF elnöke bejelentette: a sportág érdeke az, hogy megismételjék ezeket a tornákat, mégpedig 2008 január végéig.

Az ázsiai kvalifikáció női viadalát, Almatiban augusztus 25. és 29. között óriási meglepetésre a házigazda kazah válogatott nyerte a toronymagas esélyes Koreai Köztársaság előtt. A férfi tornán, szeptember 1. és 6. között a japán Tojotában Kuvait győzött a szintén esélyesebb Dél-Koreát megelőzve.

Mivel így sem a kazah női, sem pedig a kuvaiti férfiválogatott nem tekinthető olimpiai résztvevőnek, ezért még nem alakulhattak ki a márciusi kvalifikációs tornák csoportjai. Ennek értelmében egyáltalán nem biztos, hogy a vasárnap zárult franciaországi női vb-n nyolcadik magyar csapat abba a kvartettbe kerül, amelyikbe még a vb utolsó napján sorolták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását