2024. április 30. - Katalin, Kitti

Szigetelés szerdán

Hétfőn megünnepeltük a magyar dalt, tegnap láthattuk és hallhattuk az Iron Maident. Mától fogva öt napon keresztül a bőség zavara vár ránk a Sziget Fesztiválon. Erre jó példa már az első nap, annak ellenére, hogy az igazi „nagyüzemet” számunkr
2008. augusztus 13. szerda 13:29 - paulson
Azt már mindenki a saját bőrén tapasztalhatta, hogy minden minket érdeklő koncertre nem lehet eljutni a fizika jelenlegi törvényeiből kifolyólag. Ráadásul még óriási étvággyal rendelkező koncertfogyasztóként sem állíthatjuk, hogy a Sziget csak a zenei élményekről szólna. Ennek az aránya és a járulékos szórakozási lehetőségek mindenki egyéni elbírálása alá tartozik. Böngésszük át azonban, hogy zeneileg miért érdemes ma ellátogatni a Hajógyári szigetre!

A Nagyszínpadon
Őszintén szólva, nem a szerdai nap lesz az, mikor szinte mágnesként vonzanak a Nagyszínpadhoz az ott fellépők. Aztán persze kitudja, mind az öt esetében előfordulhat, hogy ottragasztja az embert a produkcióján. Egy próbát (felsorolást) megérnek.

15 00 Anti Flag

16 00 MGMT

18:00 Fogging Molly

19:45 Alanis Morisette

21:30 The Kooks
Délután ötkor kezd a Szigeten debütáló A38 színpadon a PXR. Az első Sziget idején még csak kisgyermek korban járó fiúk az Emergenza tehetségkutató verseny magyarországi győztesei. A zenekar tagjainak zsenge kora ne tévesszen meg senkit: igazi minőségi zenét játsszanak a fiúk, kívánni sem lehet jobb zenei „előételt” a mai napra.

Az estébe már a Black Out zenekarral vághatunk bele, ők hattól játszanak a Hammerworld színpadán. A Szigettel körülbelül egykorú zenekar koncertje után a szomszédban lévő Pont FM 88.1 Csocsósátor kiváló lehetőséget biztosít a további zenei élmények előtti erőgyűjtésre.

Erre szükségünk is lesz, főleg, ha úgy döntünk, hogy a Leningrad zenekar 19.45-kor kezdődő koncertjét nem hagyjuk ki idén (sem). A lendületes, orosz zenei és ska elemekből táplálkozó együttes már kétszer bizonyította, hogy érdemes elzarándokolni értük a iwiw világzenei nagyszínpadhoz.

Aki ezt az utat kihagyná, dönthet a keményebb húrokat pengető dán Volbeat (Hammerworld) és a páratlan – zenei – humorral megáldott Zuboly (A38) zenekar koncertjei közt. Akárhogy is választunk, marad egy szusszanásnyi (korsónyi, ki mit szeret) időnk fél 10-ig, amikor megint a pillanatnyi hangulatunk alapján választhatunk koncertet. (Hacsak nem ragadunk ott a Blikk Tribute- és Táncdalfesztivál Sátorban este 9-kor kezdő Ramones Mania koncertjén.)

Egyrészt a német Avantasia mutathatja meg, hogy méltó az „utóbbi évek legfigyelemreméltóbb metal projektje címre, mindezt a Hammerworldnél. Kicsit korábban (19.20) kezd a Takáts Tamás Dirty Blues Band, hol máshol, mint a blues színpadon. Akinek egyik lehetőség sem nyerte el a tetszését, elmehet meglesni A kutya vacsoráját (Open Vidámzenei Színpad), vagy meghallgathatja Jamie Winchestert és Hrutka Róbertet. Bárhogy is dönt az ember, 10-kor még korrigálhat: a Talentum-Zúzda színpadon ekkor lép fel az Insane.

11 óra után csak a Nagyszínpadon van megállás, a fesztivál további helyszínein erről szó nincs. A Pokolgépes évei alatt a közönség szívébe és fülébe lopózó Kalapács József vezette Kalapács zenekar játszik a Hammerworld színpadán. Takáts Tamás rajongóinak érdemes a blues színpadhoz menni, hiszen ekkor kezd a Dirty Quartetjével. A keményebb zúzásban elfáradók pedig meghallgathatják a Heaven Street Sevent az MR 2 színpadán.

A rockzene kedvelőire még két csemege vár a szerdáról csütörtökre virradó éjjelen: éjfél után 15 perccel kezd a Junkies (Hammerworld) és fél egytől játszik a Kiscsillag, Lovasi egyre inkább első helyre törő „második” zenekara. (A Kiss rajongóknak 1-kor jön el az ideje, ekkor játszik a Kiss Forever Band a Táncdalfesztivál sátorban)

És ha már a kicsi dolgoknál tartunk, levezetésképpen ajánljuk mindenki figyelmébe az A38 Színpad szerda-csütörtöki zárófellépőjét a Kiss Erzsi Zenét. Utána – részünkről legalábbis – szabadfoglalkozás.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását