2024. április 25. - Márk

Nem zavarja a lakókat a Sziget

A Duna mindkét oldalán - Óbudán kettő, a pesti oldalon pedig Újpesten, illetve a XIII. kerületben összesen három ponton - tartottak hangpróbát szerda hajnalban a Sziget fesztivál szervezői, illetve a kerületi önkormányzatok képviselői.
2008. augusztus 13. szerda 07:00 - Hírextra

Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője elmondta, hogy külön-külön és együtt is bekapcsolták az éjszakai program helyszínein a hangtechnikát és beállították a hangszinteket. Véleménye szerint füllel és műszerekkel is azt mérték, hogy a jelenlegi akusztikai viszonyok között a környéken lakók nem hallják a rendezvény zaját.


Az elmúlt évekhez képest változás, hogy beállították az újonnan szerzett úgynevezett hanglimitereket, ezek a készülékek az előre beállított értéken tartják a programhelyszínek hangszintjét, és ha a hangtechnikusok ezt próbálják a megengedettnél jobban növelni, akkor a műszerek automatikusan leszabályozzák az értékeket, majd két perc után leállítják a berendezéseket.


Gerendai Károly, akit az első négy helyszínre Bús Balázs III. kerületi polgármester is elkísért, közölte, hogy azt is sikerült kiszűrni, melyik hanglimiterrel nem rendelkező helyszíneken kell a megfigyelő kollégáikat munkába állítani. A Sziget főszervezője hangsúlyozta, hogy a hanglimitereken beállított értékek az akusztikai viszonyok alapján egy központi szerverről folyamatosan újrakalibrálhatóak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását