2024. május 8. - Mihály

Bácsi kikapott az elődöntőben

Bácsi Péter kikapott az elődöntőben a kötöttfogásúak 74 kilós súlycsoportjában a pekingi olimpián, így a magyar idő szerint 10 órakor kezdődő délutáni programban (11:40-kor) a bronzéremért birkózhat.
2008. augusztus 13. szerda 06:59 - Hírextra
Aktuális riválisa, a grúz Manucsar Kvirkelija tavaly, ő pedig idén nyerte meg a súlycsoport küzdelmeit az Európa-bajnokságon. Az ellenfélről Struhács György szövetségi kapitány azt mondta, kirobbanó formában van, de reményt keltő lehet, hogy Bácsi idén egyszer már legyőzte őt.

Az első menet első percében csak "ismerkedtek" egymással a felek, majd a sorsolás után a grúz ment le először parterbe. Hihetetlenül gyorsan felpattant, Bácsi mögé került, s ezért egy pont járt, a sikeres védekezésért pedig még egy. Bácsi is felállt a térdelőből, akciózni azonban nem tudott, így elment az első szakasz (1-2). A második felvonásban egy percig ismét nem történt semmi, majd először a grúz térdelt le, Bácsi pedig kiemelte és eldobta, amiért 3 pont járt. Fordított helyzetben a rivális is akciózott, két pontot kapott érte, de Bácsi kontrájáért is ennyit adtak a bírók, így 5-2-vel utóbbié lett a "szakaszgyőzelem".

A döntő menet aztán magyar szempontból rosszul alakult és hamar véget is ért: Bácsi akart - kissé felelőtlenül - akciózni, Kvirkelija azonban fölékerekedett, három pontért földre vitte és mindkét vállát lenyomta a szőnyegre, azaz tussal megnyerte a találkozót.

"A végén nagyot hibázott Péter, de reméljük, hogy a bronzmeccsre össze tudja szedni magát és jól birkózik majd" - mondta az MTI-nek röviden Struhács György.
Eredmény:
elődöntő:
74 kg:
Kvirkelia (grúz)-Bácsi tusgyőzelem a harmadik menetben

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását