2024. május 10. - Ármin, Pálma

Meleg van a Szigeten is

Minden vendéglátóhely és programhelyszín üzemel már a Sziget fesztivál hivatalos első napján; a Hajógyári-szigeten szerda kora délután egyre nagyobb a meleg és a por.
2008. augusztus 13. szerda 14:10 - Hírextra
A Nagyszínpad előtti területet délelőttre - az Iron Maiden fergeteges koncertje után - teljesen megtisztították a szeméttől. Kukásautók, a por miatt pedig locsolóautók járnak körbe és az utcaseprők is folyamatosan dolgoznak.

Minden szórakozóhelyen folyamatos a kiszolgálás, sokan napi első sörüket vagy fröccsüket fogyasztják, de vannak olyanok is, akik le sem feküdtek aludni. A tisztálkodóhelyeknél sincs tumultus, van aki séta közben mossa a fogát.

Gerendai Károly, a fesztivál főszervezője ismételten elmondta, hogy a szerdára virradó éjszaka tartott hangpróbán külön-külön és együtt is bekapcsolták az éjszakai programhelyszíneken a hangtechnikát és beállították a hangszinteket. Véleménye szerint füllel és műszerekkel is azt mérték, hogy a jelenlegi akusztikai viszonyok között a környéken lakók nem hallják a rendezvény zaját.

A szerdai kánikula miatt az egészségügyi szolgálat munkatársai fokozottan figyelnek a szigetlakókra és a vendégekre; a tűző napon alvókat felébresztik, figyelmeztetik őket a fejfedő használatára és arra, hogy húzódjanak árnyékba.
Több programhelyszínen is vízpára-kapukat állítottak fel, amit sokan ki is használnak: alájuk állva hűtik le magukat.

A fesztiválozók többsége igyekszik árnyékba húzódni, a fiúk többsége félmeztelenül, a lányok közül pedig sokan bikiniben járják a Szigetet. Van aki fejére csavart vizes pólóval próbálja elviselni a nagy meleget. Sokan fürdőznek a Hajógyári-sziget egyetlen medencéjében, a Dunában viszont ez tilos - erre fel is hívják a látogatók figyelmét.

A fesztiválon rengeteg program és koncert várja az érdeklődőket, a Nagyszínpadon többek között az anyai ágon magyar származású Alanis Morissette kanadai-amerikai énekesnő ad koncertet. Lesz AIDS-HIV szűrés a Civil Sziget egészségügyi sátrában, valamint fülszépségverseny, továbbá A falu lelke című előadással bemutatkozik a Vietnámi Nemzeti Vízi-bábszínház is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását