2024. május 8. - Mihály

Háromszoros támogatás

Kaposvár önkormányzata a költségvetésben tervezett összeg háromszorosával, 600 millió forinttal támogatja a panelprogram folytatását, egyúttal elvárja, hogy az állam is hozzátegye a maga egyharmad részét - közölte a város polgármestere újságírókkal szerdá
2008. augusztus 13. szerda 16:26 - Hírextra
Szita Károly bejelentette: Kaposváron újabb, csaknem kétmilliárd forintos fejezetéhez ér a panelprogram; a lakóközösségek csaknem 2.400 lakás felújításához kérik az önkormányzat és az állam támogatását.

A somogyi megyeszékhely önkormányzata minden pályázatot támogatni fog, és ezt várja az államtól is - mondta a polgármester, hangsúlyozva: azt ígérték a kaposváriaknak, hogy a panelprogram mindaddig folytatódik a városban, amíg igény lesz rá.

Tájékoztatása szerint a költségvetésben korábban 200 millió forintot különítettek el erre a célra, ám a jelenlegi igények alapján 611 millió forintra lesz szükség.

"Kaposvár előteremti a maradék 400 millió forintot is, elvárjuk azonban, hogy a kormány is tartsa az ígéretét" - mondta a város vezetője.

A somogyi megyeszékhelyen a '90-es évek végén kezdték meg az iparosított technológiával készült házak korszerűsítését - emlékeztetett Szita Károly felidézve, hogy először hőmennyiségmérőket szereltek fel, amelynek költségeit a lakók és az önkormányzat fele-fele arányban állta, majd 2001-ben, az államilag is támogatott panelprogram indulásakor Kaposvár elsőként pályázott a lakóépületek felújítására.

"A város azóta is élen jár a lakások felújításában, amely jelentős energia-megtakarítást eredményez, esztétikusabbá teszi a társasházi övezeteket, s mindezek eredményeként növeli a lakások értékét" - emelte ki a polgármester. Hozzátette: a felújításokat kaposvári fővállalkozók végzik, a város ezzel is élénkíti a helyi gazdaságot.

Kaposváron 2008 végéig a lakók, az állam és az önkormányzat által együttesen biztosított négymilliárd forintból 6.675 lakás újul meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását