2024. május 2. - Zsigmond

Győztünk

A magyar női kézilabda-válogatott 25-24-re nyert a német csapat ellen a pekingi olimpia csoportmérkőzéseinek 3. fordulójában.
2008. augusztus 13. szerda 16:25 - Hírextra
Eredmény:
B csoport, 3. forduló:
Magyarország-Németország 25-24 (12-14)

Peking, 1000 néző
Magyarország:
Pálinger Katalin - Kovacsicz Mónika, Tomori Zsuzsanna 3, Szamoránsky Piroska 1, Tóth Tímea 4, Görbicz Anita 9/3, Vérten Orsolya 5, csere: Hornyák Ágnes 1, Ferling Benadett 1, Bódi Bernadett 1, Szűcs Gabriella
A német gólszerzők: Krause 9/3, Melbeck 4, Hering 3, Baumbach 3, Worz 2, Jurack 1, Müller 1, Neukamp 1
Hétméteres: 4/3, illetve 4/3
Kiállítás: 14, illetve 8 perc

A mintegy 200 fős magyar szurkolótábor jóvoltából Hajdu János szövetségi kapitány csapata - amely eddig legyőzte a svédeket, majd döntetlent játszott a brazilokkal - ezúttal is már a kezdés előtt tudhatta, hogy "itthon van". A piros-fehér-zöldben úszó lelátón megjelent a teniszező Szávay Ágnes, a párbajtőröző Boczkó Gábor és a tornász Böczögő Dorina is.

Tóth Tímea bombagólja adta meg az alaphangot, majd az egyenlítő találatot követően Vérten volt eredményes. Görbicz emberhátrányból is betalált, csakhogy az egy-egy vereségnél, illetve győzelemnél tartó németeknek mindenre volt válaszuk.

Az ellenfél 4-3-as vezetésénél percekre megmerevedtek az álláspontok - Pálinger remekül védett -, de egyenlítés helyett ismét Krause "köszönt be". Görbicz büntetője újra csak a szépítéshez volt elég (5-6), majd Melbeck bevágta második, Krause pedig harmadik gólját. A 18. percben már 10-5 állt az eredményjelzőn, ekkor Hajdu János időt kért.

A várt fordulat be is következett: sorozatban öt magyar találattal sikerült utolérni a riválist. Egy újabb rövidzárlat miatt azonban a félidőben 12-14 volt az állás.

Szünet után a tarthatatlan Krause jóvoltából ismét öt gólra nőtt a különbség, az első magyar találatra hat percet kellett várni. A szélvészgyors németek rendre leindították a magyar együttest, amely csak másodpercekre tudott faragni a hátrányán.

A játékrész derekán aztán megtört a jég, a remek formában játszó Görbicz vezérletével - no meg néhány szép Pálinger-hárítással - a 48. percben már csak 22-21 volt "oda". Az újabb egyenlítés Bódi révén jött össze (23-23), majd mindkét oldalon egy-egy kihagyott hetes jelezte a feszültséget. Görbicz, Tóth, majd Bódi találta el a kapufát, de a hőn áhított vezetés csak az utolsó percben, Görbicz büntetőjével valósult meg (25-24).

A hajrában Tomorit kiállították, de az ellenfél két támadást is elhibázott, így a Hajdu-gárda begyűjtötte második diadalát is Pekingben.A magyarok következő ellenfele a világbajnok Oroszország lesz pénteken.

Korábban, B csoport, 3. forduló:
Koreai Köztársaság-Svédország 31-23 (18-13)
Oroszország-Brazília 28-19 (12-10)
Az állás: 1. Koreai Köztársaság 5 pont (90-72), 2. Oroszország 5 (85-72), 3. Magyarország 5 (83-76), 4. Németország 2, 5. Brazília 1, 6. Svédország 0


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását