2024. június 23. - Zoltán

Happy metál

A zenéjüket happy metálnak definiáló német Modeselektor csütörtökön látogat el a Szigetre, hogy megmutassa, mit is tud élőben varázsolni az IDM, a glitch, az electro, a hiphop, a dubstep és a grime határain egyensúlyozva.
2008. augusztus 13. szerda 15:10 - Hírextra
A srácok leginkább élő produkcióikról ismertek: fellépéseik változatosak, improvizatívak, rendkívül dinamikusak és speciálisak a mai napig, mert saját készítésű szoftverekkel "szedik szét", majd rakják össze ismét a hangokat, ezáltal kreálva igazán innovatív elektronikus hangzást.

A berlini duó 1996 óta van jelen a zenei életben, ám ismeretségük ennél is régebb óta tart, egy interjúban Gernot Bronsert így emlékszik vissza első találkozására Sebastian Saryval: "14 éves voltam, amikor először láttam egy berlini illegális rave bulin. Sary ott játszott. Akkoriban mindenki terepmintás cuccokat hordott, minden military stílusú volt, a dj-k meg acideket pakoltak.

Ő egyike volt a helyi hősöknek, én meg egy kis suhanc raver voltam, azelőtt csak Public Enemyt hallgattam és olyan szerettem volna lenni mint Sary. Aztán nem sokkal később elkezdtem lemezeket gyűjteni és meglátogattam Saryt a stúdiójában. Nagyon hasonló ízlésünk volt és mindkettőnknek elege lett a ,95-,96 körül egyre kommerszebbé váló technoból. Ez a techno már nem az volt, amiben hittem, ami egy vallás, egy életstílus volt számomra."

Így jött létre a Modeselektor, és a fiúk az elektronikus zenei szintér egyik legeredetibb párosává váltak. Azt mondják: ők nem hétköznapi értelemben vett zenészek, nem szeretik a konceptuális zenét, magukat a dj, a live act, a kölyök és a mókamester fogalmak egyvelegével jellemzik, akik szórakoztatni szeretnék a közönséget.

Az élő bulik mellett 2005-ben megjelent debütáló albumuk Hello Mom! címmel, majd 2007-ben elkészítették új anyagukat, amely a Happy Birthday! címet viseli.Tavaly áprilisban Magyarországra is ellátogattak, a jelenlévők szerint fergeteges bulit csaptak annak ellenére, hogy Gernot begipszelt keze miatt "csak" dj-szettet adtak elő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását