2024. április 28. - Valéria

Az adószedők és a fináncok is nyomják magukat a Szigeten

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH), valamint a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) is népszerűsíti magát a Szigeten: mindkét szervezet az emberekhez próbál közelebb kerülni, a hivatali, hatósági oldaluk helyett a szolgáltató fu
2008. augusztus 13. szerda 17:27 - Hírextra
Nem várt érdeklődést tapasztaltak az APEH munkatársai; a Szigeten először van jelen a szervezet Bakonyi Ágnes szóvivő szerint azzal a céllal, hogy közelebb kerüljön az emberekhez. Megemlítette, hogy "egy kicsit féltek kijönni a Szigetre", hiszen az emberek egy szigorú szervezetnek gondolják az APEH-et. De - mint mondta - pozitív a visszajelzés, hiszen a szervezet sátrát "tömegével" keresik fel.

Felidézte: egy évvel ezelőtt az APEH vezetősége úgy döntött, intenzívebben kommunikál a jövőben annak érdekében, hogy az emberek jobban elfogadják a szervezetet, megértsék, mivel foglalkozik. Mint mondta, tavasszal arculatot váltottak: a kék-sárga színvilág helyett a bordó-szürke színvilág lett az uralkodó, az új logó pedig négy egymásra helyezett pénzérme lett.

A személyi jövedelemadó bevallásakor négy új plakátot terveztek. A szóvivő úgy fogalmazott, "kicsit formabontók lettek ahhoz képest, amilyen a szürke a hivatal".

Akik ellátogatnak az APEH sátrába, nemcsak egy játékban vehetnek részt, hanem a szervezet ügyfélszolgálati és nemzetközi főosztálya munkatársainak is feltehetnek adózással kapcsolatos kérdéseket.

A hivatal egyik ügyfélszolgálati munkatársa a távirati irodának úgy nyilatkozott, elsősorban a kettős adóztatást elkerülő egyezménnyel, a Start-kártyával, adókártyával, eljárásokkal, jövedelemigazolással, valamint a kirendeltségekkel kapcsolatos kérdésekkel keresik meg Sziget látogatói.

A sátorban egyebek mellett "Árpi jó munkásember... és az adót is befizeti", "Bevallod... hogy hol a drágaság", "Nem tűnhetsz el...", "Ne bújj el... úgyis megtalálunk" feliratú plakátok láthatók. Az egyik plakát egy ketrecbe zárt macskát ábrázol "Valld be! én eltitkoltam" felirattal.

Egy 35 év körüli nő az MTI-nek elmondta: azt szeretné megtudni az APEH sátránál, hogyan igényelhet tb- és adókártyát a lányának. Egy fiatal lány arra volt kíváncsi, milyen eszközökkel népszerűsíti magát a szervezet, míg egy 45 éves nő szerint "sokat lehet tanulni" az APEH Szigeten tartózkodó munkatársaitól.

Leopold Róbert, a VPOP munkatársa az MTI-nek azt hangsúlyozta, hogy a Sziget fesztivál az egyetlen olyan rendezvény, ahol a fiatalokat meg tudják szólítani. Hozzátette, hogy tavaly voltak először a rendezvényen. Mint arra rámutatott, a VPOP-t általában hatóságként ismerik az emberek, a Szigeten azonban "másik oldalát" is megmutathatja a szervezet, "kapcsolatot kereshet". Leopold Róbert tájékoztatása szerint sok a "visszajáró" vendég.

Kitért arra, hogy a VPOP sátrában játszhatnak is az érdeklődők: a magyar és angol nyelvű információs táblák alapján hat kérdésből álló tesztet kell kitölteni, ezt követően a 40 éves vámunió emblémáját kell kirakni puzzle-ből, majd egy endoszkópos készülékkel a gyakorlóbőröndben található tárgyakat kell felismerni és közülük egyet megnevezni - fejtette ki Leopold Róbert, hozzáfűzve, aki a játék végén megforgatja a szerencsekereket, ajándékot nyerhet.

Megjegyezte azt is, hogy a vám- és pénzügyőrség sátrának látogatói egy spárgából készült karkötőt is kaphatnak. A spárga két végét egy olyan Sziget és VPO feliratú ólomzárral csatolják össze, amelyet a pálinkafőzők lezárására használnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását