2024. június 20. - Rafael

Mediterrán fesztivál

Búcsúzik a nyártól Pécs: a Dunántúl legnagyobb városa az augusztus 19-én és 20-án között immár nyolcadik alkalommal rendezett Mediterrán hangulatok fesztiváljával köszön el a meleg évszaktól és a nagyszabású nyári rendezvényektől - közölte a szervező Pécs
2008. augusztus 13. szerda 17:30 - Hírextra
A város központjában, a Széchenyi téren tizenhét zenés-táncos program keretében kétszáz fellépő várja az érdeklődőket, akiknek tizenöt kézműves, négy kitelepülő vendéglő és három neves borász kínálja portékáit, ételeit és italait - mondta el Orcsik Ferenc.

Az igazgató utalt rá: a fesztivál arra a gondolatra épül, hogy Pécs a mediterrán életérzések városa, mivel ez fejezi ki legjobban azt a benyomást, amelyet a világörökség részét képező történelmi belváros csalogató gasztronómiai és borkultúrája, utcácskái, kertvendéglői keltenek a látogatókban.

Hozzátette: a rendezvény ennek megfelelően nem a harsány koncertekről, hanem az akusztikus zenék, fáklyák és gyertyák fénye melletti nyugodtabb, bensőségesebb társasági együttlétekről, a "hangulatok és érzések kavalkádjáról" szól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását