2024. április 30. - Katalin, Kitti

Szigorúbb drogpolitika

A jelenleginél szigorúbb büntetéssel riasztaná el a drogfogyasztástól a fiatalokat a Kisgazda Ifjúsági Tagozat - közölte Chladek Tibor, a tagozat elnöke keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. augusztus 12. kedd 12:00 - Hírextra

A tagozat kedden létrehozta a Drogmentes Magyarországért Chartát, amelyben kezdeményezi, hogy a "kábítószerrel kapcsolatos jogszabályok az elvont elvek helyett a hétköznapi valósághoz alkalmazkodjanak". A chartában azt írják: az a szemlélet, amely a kábítószer-fogyasztóval szemben semmilyen szankcióval nem él, alkalmatlan arra, hogy a fogyasztást visszaszorítsa.
Chladek Tibor közölte: a büntetés erejének csökkentése azt eredményezi, hogy egyre több drogfogyasztó lesz, ezért ők azt javasolják, kemény büntetés kilátásba helyezésével rettentsék el a fogyasztókat.

Véleménye szerint a múlt héten kábítószer-fogyasztás miatt meghalt fiatalok és a Magyarországon hatályos, "szélsőségesen liberális drogpolitika" között szoros összefüggés van.
Arra a kérdésre, milyen konkrét büntetési tételekkel szankcionálnák a drogfogyasztást, a Kisgazda Polgári Egyesület ifjúsági tagozatának elnöke úgy válaszolt, hogy ezeknek a kialakítását a jogalkotókra bízzák.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását