2024. május 3. - Tímea, Irma

Helmeczy feljelentést tesz

Hamis vád miatt még a héten feljelentést tesz a Hír TV és a Magyar Nemzet, valamint ezek online változatának munkatársai ellen Helmeczy László - erről az ügyvéd kedden tájékoztatta az MTI-t.
2008. augusztus 12. kedd 13:05 - Hírextra

Helmeczy László -, aki jelenleg Görögországban tartózkodik - cáfolta a Hír TV honlapján megjelent hírt, miszerint a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és a Veres János pénzügyminiszter közötti hatalmi küzdelem áldozatának tartaná magát. Hangsúlyozta: ő ilyet nem állított, a Hír TV-nek erről interjút nem adott, egy korábbi telefonos beszélgetését manipulálták a tévések, továbbá a tőle idézett mondatok sem ezt támasztják alá.

"Lehet, hogy egy MSZP-n belül hatalmi harcnak az áldozatai, ugye? Mer az erős ember Gyurcsány mögött Veres, hogyha maguknak ennyi esze nincs, és ezért hajlandóak engem kivégezni, nem óhajtok önöknek politikai tanácsokat adni, hogy vajon miért nem szólal meg a kormányzati kommunikáció, a rendőrség, a nemzetbiztonság (...), talán tudják, hogy nem hozzám tartozik, hanem a kormányzati szervekhez. Én tehetek róla, hogy nem szólalnak meg, ha én kormányzati ember lennék, én a Veresnek a barátja vagyok, rögzítsék nyugodtan" - idézi a Hír TV Helmeczy Lászlót.

Nem a Gyurcsány-Veres nem létező hatalmi harc áldozata vagyok, hanem a Hír TV-é és a hozzá politikailag kötődő médiumoké, akik ellenem hamis vádakat koholnak, hamis és meghamisított bizonyítékokat közölnek - fogalmazott az ügyvéd.
"Újabban arra akarnak felhasználni engem, meghamisítva a nyilatkozataimat, hogy azok alapján a Magyar Köztársaság miniszterelnöke és pénzügyminisztere között viszály keletkezzen" - mondta az ügyvéd.

Helmeczy László közlése szerint Görögországból még a héten, faxon eljuttatja a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek a feljelentését. Hozzátette: "a hamis vád az igazságszolgáltatás rendje elleni bűncselekmény, ami sérti a bűncselekményekkel támadott személyek személyi szabadságát, becsületét vagy egyéb fontos érdekeit is". Előadása szerint hamis vádat fogalmaztak meg nem csupán ellene, hanem a pénzügyminiszter volt kampányfőnöke, Tóth Viktor és Barát Miklós, sőt közvetve Veres János pénzügyminiszter ellen is.
Az ügy előzménye, hogy a Hír TV azt közölte: kábítószert akartak elrejteni két riporterük autójában. Állításuk szerint az akcióról Helmeczy László ügyvéd beszélgetett egy büntetett előéletű férfival, akit Veres János pénzügyminiszter volt kampányfőnöke, Tóth Viktor ajánlott a figyelmébe. Az ügy nyilvánosságra kerülése után Veres János közleményt adott ki, ebben azt hangsúlyozta, hogy a történtekkel kapcsolatban a Hír TV-ben előadott minden állítás "bizonyíthatóan kimeríti a hamis vád és a hatóság félrevezetésének kategóriáját".

Múlt hét elején Helmeczy László közzétett egy hangfelvételt, amelyen a közte és az állítólagos drogdíler közötti beszélgetés hallható. Ez szerinte azt igazolja, hogy nem ő, illetve megbízója kereste fel a drogdílert, hanem fordítva történt. Csütörtökön pedig a Budapesti Nyomozó Ügyészségen ártatlansága alátámasztására bizonyítékként leadta mobiltelefonját és annak adatkártyáját.
Az állítólagos drogdíler múlt kedden Veres János pénzügyminiszter volt kampányfőnökét és a Hír TV újságíróit is megvádolta. Baráth Miklós azt mondta: Tóth Viktor kereste meg azzal, hogy valamilyen "kellemetlen" ügybe kellene keverni a tévéseket, az állítólagos drogügyletet viszont már a televízió munkatársai találták ki.

Helmeczy László állítása szerint nemcsak a Hír TV, de ügyfele is tett bejelentést a rendőrségen a készülő akcióról, de az ügyfél személyéről és arról, hol tettek bejelentést, nem nyilatkozott. Így továbbra sem tisztázott, hogy ki, hányszor és mikor tett feljelentést az ügyben.

Helmeczy László hétfőn nyílt levélben fordult a Magyar Ügyvédi Kamara őt korábban köztiszteletben álló ügyvédnek nevező elnökéhez, Bánáti Jánoshoz. Ebben nem csak személyének, de az ügyvédi hivatásnak a lejáratására is alkalmasnak nevezte az ügyben indult "rágalomhadjáratot". Egyúttal megköszönte az elnöknek, hogy kiállt mellette és rajta keresztül az ügyvédek mellett, s ígéretet tett arra, hogy bizonyítja: Bánáti János nem tévedett, amikor köztiszteletben álló ügyvédnek nevezte őt.

A Budapesti Nyomozó Ügyészségre hétfőn érkeztek meg az iratok a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészségtől, amely hamis vád bűntettének gyanúja miatt továbbította a fővárosba az ügy aktáit.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását