2024. május 5. - Györgyi

Fesztiválok a Rábaköz kulturális örökségének megőrzéséért

A Rábaköz kulturális örökségének megőrzését, a tájegység természeti értékeinek feltárását és megjelenítését szolgáló fesztiválokat szervez a következő két évben a kapuvári Rábaköz-Hanság Turisztikai Egyesület abból az összegből, amelyet a Norvég Civil Tám
2008. augusztus 12. kedd 16:23 - Hírextra
A civil szervezet csaknem 64 ezer euróhoz - majdnem 16 millió forinthoz - jut nyertes pályázata révén . Ebből a forrásból és a remények szerint további pályázati pénzekből olyan programokat szeretnének rendezni, amelyek a rábaközi emberek mindennapjainak gyakorlatává teszik a hagyományápolást és a környezettudatosságot.

Ezeknek a törekvéseknek a jelképévé és a tájegység imázsának szimbólumává szeretnék emelni Hany Istókot, akinek legendája ehhez a vidékhez kötődik. A szélfútta Hanyban rejtőző legendás lény nevét viseli majd a két fesztivál jövőre és az azt követő évben - avatott be a tervekbe a programfelelős.

A projekt ugyanis két éves időtartamú, s a nagy rendezvényeket több hónapos műhelymunka előzi meg. Ebbe bevonják a diákságtól a nyugdíjasokig valamennyi korosztályt, a civil szervezeteket és a gazdaság szereplőit. A nyert összegből audiovizuális eszközök beszerzésére is költenek.

A Rábaközben élők helyi identitását elmélyítő projektet a programok gerincének tekintik, amelyre további rendezvényeket fűznek fel, amennyiben későbbi pályázatokon is sikeresen szerepelnek. Céljuk a kezdeményezéssel az is, hogy fellendítsék a térség kulturális-, és ökoturizmusát - mutatott rá Magyar Attila.

A szerződéskötésre a tervek szerint néhány héten belül sor kerül. A pénzt több részletben kapják meg a norvég alaptól - tette hozzá a programfelelős.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását