2024. május 5. - Györgyi

Európa várja Szerbiát

Szerbia és a Vajdaság mutatkozik be kulturális fesztivál keretében augusztus 17. és 20. között Budapesten; a Duna-parton képzőművészeti kiállításokkal és koncertekkel várják a magyar főváros közönségét.
2008. augusztus 12. kedd 16:30 - Hírextra
Az Üdvözlet a soknemzetiségű Vajdaságból - Európa várja Szerbiát elnevezésű rendezvénysorozaton, amelynek központi rendezvényét a pesti alsó rakparton, a Lánchíd és az Erzsébet híd között tartják szerbiai gazdasági és turisztikai szervezetek is bemutatkoznak.

Mint azt Bodzsoni István projektigazgató a programsorozatot beharangozó keddi budapesti sajtótájékoztatón elmondta, a rendezvény vasárnap veszi kezdetét az Uránia Filmszínházban, ahol a Szerelemhajó című szerb filmet vetítik le.

Kuriózumként említette, hogy másnap a Váci utcai Szent Mihály templomban ad koncertet a belgrádi pravoszláv egyház énekkara.

Gémesi Ferenc, a Miniszterelnöki Hivatal szakállamtitkára azt emelte ki, hogy Szerbiának az elmúlt tizenöt évben ilyen bemutatkozásra nem volt lehetősége. A bemutatóból kiderül majd, hogy Szerbia soknemzetiségű ország, amelynek Magyarországgal mély politikai, gazdasági és kulturális kapcsolata van - fűzte hozzá.

Pásztor István, a Vajdasági Végrehajtó Tanács gazdasági titkára arról beszélt: Szerbiának az egyik legjelentősebb problémája, hogy az elmúlt két évtizedben nagyon rossz imázsa lett. "A rendezvénnyel tehetünk egy lépést annak érdekében, hogy ez a kép változzon" - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását