2024. május 3. - Tímea, Irma

Nem a mi napunk volt...

Tényleg nem. Ugyan ma is jutott pontszerző hely a magyar csapatnak, de valljuk meg: az elmúlt játékokon nem ehhez szoktunk. Nem ment sem a páston, sem a tatamin, nem is beszélve a ringről. Cseh Laciban azonban nem lehet csalódni, a mai 200 mell előfutamán
2008. augusztus 11. hétfő 17:50 - Gedei Szilárd
Ha esteledik Pekingben az egyet jelent a Vizeskocka benépesülésével; késődélután-koraeste rendezik ugyanis az előfutamok zömét az úszóknál. Ma is így volt, s hogy, hogy nem bizonyos Cseh László fontos szerepet játszott a mai futamokban is. A tegnapi ezüstje után ma is országos csúccsal tűnt ki a mezőnyből, mégpedig a 200 mell mezőnyéből. Az 1:54.48-as ideje azt jelenti, hogy csak egyetlen úszó jutott be nála jobb eredménnyel a középdöntőbe – szerintem kitalálják, hogy ki az… Michael Phelps bizony ezen az előfutamon is olyan lazán lubickolt a medencében, mint egy delfin (egy olyan gyorsabb fajta delfin…), a másik magyar, Kerékjártó Tamás is nagyot ment ebben a számban, de egyéni rekordja az 1:57.29 is csak a 22. helyre volt elég.

Az egyik legnagyobb meglepetést Mutina Ágnes szerezte, aki 200 gyorson az ötödik legjobb idővel (1:57.25) kvalifikálta magát a holnapi középdöntőbe. Érdekesség, hogy a Mutinával egy futamban induló Frederica Pellegrini 1:55.45-re javította a világcsúcsot – s ez még csak egy előfutam volt… Verrasztó Evelyn teljesítménye is megér minimum egy tapsot: női 200 vegyesen ugyanis szintén magyar csúcsot úszott, amivel a 11. helyen biztosította helyét a középdöntőben. Hosszú Katinkának viszont nem sikerült ez a bravúr, így az öt magyarból három ment csak tovább.

Ugyan az előző összefoglalóban már szóltunk Knapek Edina teljesítményéről, de azt azért említsük meg: hivatalosan végül az ötödik helyen végzett, ami bizony ugyancsak megsüvegelendő eredmény. Cselgáncsozónk ma sem zártak igazán jó napot, Baczkó Bernadettnek meg kellett elégednie egy hetedik hellyel, s ezt is a vigaszágról érte el. Ráadásul a kazah Aksalov is a magyar sportolók ellen volt ma este; ugyan valószínűleg semmi baja a mi címeres olimpikonjainkkal, de azért nagyon megverte a 60 kilósok között induló ökölvívónkat, Varga Miklóst. Az ökölvívók eddigi pekingi szereplése tehát felér egy rossz álommal – s valóban Varga is úgy bokszolt ma este, mintha még közben aludna. A 12-3-as végeredmény még akkor is csalódást keltő, ha tudjuk: egyrészt a kazah ökölvívósport nagyon erős, másrészt pedig a pontozók bizony elég ritkán nyomták meg a gombot, ha a magyar fiú talált be…

Nem jutott egyről a kettőre a titkos favoritként kezelt Szávay Ági sem. A hazaiak üdvöskéjével, Cseng Csiével játszott mérkőzése viszont igazi csata volt; 4:6, 6:3, 7:5 arányban tudott csak továbbvergődni a szívósan küzdő ázsiai. A meccs közben egyébként többször eleredt az eső, s a páratartalom is óriási volt – meg is izzadtak rendesen a felek. Csüggedésre azonban nincs ok, Arn Gréta oldalán párosban ugyanis még javíthat világranglista 14. teniszezőnk.

Nézzünk szét a többi sportág között is, ahol ugyan nem szurkolhattunk magyarnak, de érdekesen alakultak az eredmények!

A legnagyobb csalódás mai címére egyértelműen az brit Andy Murray pályázik a legnagyobb eséllyel, aki egy ismeretlen tajvani teniszezőtől kapott ki az első körben Lu mindössze 77. a világranglistán, a minőségi különbség viszont pont ellenkezőleg mutatkozott meg a mérkőzésen. Murray viszont így legalább nyugodtan készülhet a néhány hét múlva esedékes US Openre…

Simán továbbjutott viszont Federer és Nadal is, a nőknél pedig Serena Williams is.

Az legnagyszerűbb papírformát az Egyesült Államok kosárcsapata szolgáltatta, s ezúttal a nőkről van szó. Az ellenfél ugyanaz volt, mint tegnap az igai Álomcsapat, azaz a férfiak esetében. A kínaiak elleni 108-63as eredmény talán nem is tükrözi annyira a különbséget, mint a mutatott játék – az már biztos, hogy a torna végkimenetelét tekintve is óriási meglepetés lenne, ha nem a Team USA lenne a végső befutó.

Holnap immár az olimpia negyedik napját rendezik a kínai fővárosban és még néhány más helyszínen. Nézzük, hogy kiknek szoríthatunk a magyarok közül!

Gerebics Roland – sportlövő (dupla trap)
Decsi Tamás – vívás (kard egyéni)
Nemcsik Zsolt – vívás (kard egyéni)
Szilágyi Áron – vívás (kard egyéni)
Berecz Zsombor –
Kalucza Norbert – ökölvívás (51 kg)
Cseh László
Mutina Ágnes
Verrasztó Evelyn – mind úszás középdöntők
Makány Balázs
Boulsevicz Beatrix
Kovács Emese
Gyurta Dániel
Férfi 4x200 gyorsváltó – mind úszás előfutamok
Férfi vízilabda válogatott – (A csoport, Görögország ellen)

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a Pont FM 88.1 Rock & Sport rádión, amit az alábbi címen lehet elérni: http://www.hirextra.hu/banners/pontfm.m3u.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását