2024. április 29. - Péter

Harcsa Veronika új lemezen dolgozik

Az év végére várható Harcsa Veronika és zenekara legfrissebb, szám szerint harmadik albuma. A készülő lemezről, amely az énekesnő szerint a korábbiakhoz hasonlít is majd, meg nem is, a Sziget fesztiválon már kaphat egy kis ízelítőt pénteken a közönség.
2008. augusztus 11. hétfő 17:41 - Hírextra
Mint azt Harcsa Veronika az MTI-nek hétfőn elmondta, új korongjuk annyiban lesz hasonló az előző, You Don’t Know It’s You című albumhoz, hogy ezen is kizárólag saját, általa írt számokat adnak elő. Ugyanakkor az új lemez kevésbé lesz dzsesszes, mint az előző. "Egyszerűen dalok lesznek rajta" - jegyezte meg Harcsa Veronika, majd megnyugtatásképp hozzátette: a fúvósok és Gyémánt Bálint dzsesszgitáros vendégszereplésével készülő albumról azért nem fog hiányozni a dzsesszes íz sem.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem dzsessz-ének szakán idén végzett énekesnő ígérete szerint a készülő albumról is hangzanak majd el dalok a Harcsa Veronika Quartet pénteki koncertjén a Szigeten. A fiatal előadóművészt még két alkalommal hallhatja a Sziget közönsége: a mínusz egyedik napon, a magyar dal napján Szakcsi Lakatos Bélával közösen adják elő a zongorista-zeneszerző egy dalát, amelyhez az énekesnő írta a szöveget, vasárnap pedig az Erik Sumo Band frontembereként szórakoztatja a nagyérdeműt.

Harcsa Veronika és kvartettje a különböző fellépések és az új lemez felvételei mellett a híres Debreceni Jazznapokra is készül, ahol szeptember 4-én szintén lesz alkalma belehallgatni a most készülő album anyagába a közönségnek.

Akinek pedig még ez sem lenne elég, az ősztől a fővárosi Centrál Színházban (a volt Vidám Színpadon) is találkozhat a zenekarral: októbertől játsszák a Keszthelyi Nyári Játékokon bemutatott Velencei Kalmár című színdarabot, amelynek teljes zenei anyagát a különleges hangú énekesnő írta, és amelynek előadásain a Harcsa Veronika Quartet szolgáltatja az élőzenét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását