2024. április 29. - Péter

Magyar eseménysorozat Brüsszelben

Sógor Csaba RMDSZ-es európai parlamenti képviselő a jövő héten kezdődő magyar kulturális eseménysorozatot szervez Brüsszelben.
2008. május 22. csütörtök 14:20 - Hírextra
Ennek első programpontjaként hétfőn nyílik meg az Európai Parlament épületében Ádám Gyula fényképkiállítása. A csíkszeredai fotóművész tárlatának címe Az én Erdélyem. A kiállítás anyaga hagyományos foglalkozásokat, portrékat, sajátos, erdélyi tájakat ábrázol, és csütörtökig tekinthető meg.

Csütörtökön és pénteken a Grimm-testvérek meséje nyomán készült bábdarab, A vitéz szabócska, napi 2-2 előadásával a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház szórakoztatja a magyar és francia ajkú brüsszeli közönséget. Az előadások rendezője Barabás Olga, a vendégjátéknak a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézet ad otthont.

Június 10-én Élő Erdély címmel Sógor Csaba kabinetje konferenciát szervez az Európai Parlamentben, amelyen a meghívottak az erdélyi identitás kérdését saját szakterületük szempontjából elemzik.

Sógor Csaba eseménysorának ősszel is van folytatása: előreláthatólag november elején vendégszerepel Brüsszelben a Kolozsvári Állami Magyar Színház, Visky András Hosszú péntek című darabjának magyar nyelvű, angolul feliratozott előadásával. A Nobel-díjas Kertész Imre regénye nyomán született darab rendezője Tompa Gábor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását