2024. május 8. - Mihály

Almási Tamás Máriója is versenyez novemberben Kairóban

Almási Tamás legújabb nagyjátékfilmjét, a Márió, a varázslót beválogatták a novemberben megrendezendő Kairói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába; az alkotást november 6-tól vetítik a magyar mozik - közölte a produkció sajtófőnöke hétfőn az MTI-vel
2008. augusztus 11. hétfő 13:13 - Hírextra
A 90-es évek elején, alig túl a rendszerváltáson, egy alvó magyar falucskában csoda történik: megérkezik a faluba Márió (Franco Nero), az elegáns olasz cipőgyáros, aki munkát és jólétet ígér az ottani asszonyoknak. A falu felbolydul, Vera (Nyakó Júlia) sem tudja kivonni magát a karizmatikus olasz hatása alól, mind jobban elvarázsolja a férfi különleges vonzereje, és menthetetlenül beleszeret. Jelleme közben erőteljesen átalakul, a nő szinte kivetkőzik önmagából - írta a film történetéről Tamás Dorka.

A sajtófőnök tájékoztatása szerint a Kairói Nemzetközi Filmfesztivál - melynek tiszteletbeli elnöke Omar Sharif -, az arab világ egyetlen A-kategóriás nemzetközi seregszemléje, melyet 1976 óta évente rendeznek meg. Legutóbb 2006-ban nyert magyar film Kairóban, akkor a legjobb forgatókönyv díját Elek Judit kapta A hét nyolcadik napja című filmért.

Tamás Dorka megemlítette azt is, hogy Almási Tamás csaknem harminc évvel legutóbbi nagyjátékfilmje, a Ballagás után rendezett ismét nagyjátékfilmet. A magyar-olasz koprodukcióban készült Márió, a varázsló a 39. Magyar Filmszemlén debütált, ahol 1440 nézővel az ötödik legnézettebb film volt - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását