2024. május 6. - Ivett, Frida

Árulják a bérleteket a Szegedi Nemzeti Színházban

Tizenhét fajta bérlet közül választhat a közönség az idén 125 éves jubileumát ünneplő Szegedi Nemzeti Színház 2008/2009-es évadjának előadásaira, köztük a tizennégy premierre, melyek közül az első Goldoni-Mohácsi A kávéház című vígjátékának bemutatója les
2008. augusztus 11. hétfő 13:12 - Hírextra

A jubileumi évadban összesen huszonhét darabot játszanak a Szegedi Nemzeti Színházban, ebből huszonhárom saját produkció, közülük tizennégy bemutató és kilenc felújítás - mondta a szakember.
Kiemelte, hogy az évad műsorának összeállításánál a színház vezetése ügyelt a műfaji sokszínűségre: tíz prózai előadás, hét opera, öt balett, egy operett és három gyerekeknek szóló darab várja a közönséget.

A színház összesen tizenhét bérletkonstrukciót kínál a közönségnek, idén újra választhatnak operabérletet a nézők, s újdonság a szabadbérlet, amely bármely három nagyszínházi, vagy kisszínházi előadásra érvényes, és ára jóval kedvezőbb, mint a szóló jegyeké.

Nagy László a programból kiemelte a 125 éves Szegedi Nemzeti Színház október 14-i "születésnapi" előadását, valamint a november 2-án kezdődő Mezzo Operaversenyt és Fesztivált.

A Nagyszínházban az első bemutató Goldoni-Mohácsi A kávéház című vígjátéka lesz szeptember 26-án, a Kisszínházban a premierek sora pedig október 3-án Machiavelli Mandragóra című vígjátékával indul. A függöny a teátrumban azonban már szeptember 9-én felgördül, ekkor tartják azt a gálaműsort, melyen a társulat új tagjai mutatkoznak be a szegedi közönségnek. Az előadásra az első háromszáz bérletvásárló ajándékjegyet kap - mondta az ügyvezető igazgató.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását