2024. május 6. - Ivett, Frida

Bomba a Margit-hídnál is

Orosz rombolóbombát találtak a Margit híd közelében, emiatt kiürítést rendeltek el a környéken - tudta meg az MTI a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletesétől szombat délután.
2008. augusztus 9. szombat 18:58 - Hírextra

Egy FAB 100-as típusú, 100-110 kilogramm súlyú, 70-80 centiméteres romboló bombát találtak a fővárosban, a Margit hídtól nem messze - tájékoztatta az MTI-t Gyüre Orsolya. A sajtóügyeletes háromnegyed hatkor arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tűzszerészek perceken belül munkához látnak, de azt még egyelőre nem tudta megmondani, hogy pontosan mit kell tenniük a szerkezettel.
Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság helyszínen tartózkodó sajtóügyeletese elmondta: a kiürítés - amelyet negyed hatkor kezdtek meg - a Margit hidat teljes egészében, az Árpád fejedelem útjának a híd felé eső, az Üstökös utcáig tartó részét, valamint a Bem rakpartnak a 49-es és 56-os házszám közötti részét és a budai alsó rakpart egy részét érinti.


Hozzátette: az intézkedések tizenöt-húsz embert érintenek, mert az érintett szakaszon főleg irodák vannak, amelyekben szombaton nem dolgoznak.


A lakókat arra kérik, hogy - az esetleges repeszveszély miatt - lakásukban a Duna felé eső helyiségekből a hátsókba menjenek - vagyis a kiürítés ebben az esetben azt jelenti, hogy nem kell elhagyniuk az otthonukat - mondta a sajtóügyeletes.


A BRFK és a HM sajtóügyeletese is megerősítette: a bombát a Margit hídtól nem messze, a mederben, a köveknél találták meg.


Unger Pál közlése szerint a dunai hajóforgalom szünetel, a HÉV pedig nem áll meg a Margit hídnál.
A BKV fődiszpécserének tájékoztatása szerint a 4-es és 6-os villamosok a Moszkva tér és a Jászai Mari tér között nem közlekednek. Hozzátette: a rakpartot és a hidat érintő buszjáratok rövidített, illetve terelő útvonalon közlekednek. A korlátozások a 6-os, a 26-os, a 91-es, a 191-es, a 60-as és a 86-os buszokat érintik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását