2024. április 25. - Márk

Narancssárga riasztás a Dunántúlra

Narancssárga riasztást adtak ki péntekre a Dunántúlra, mert megérkezett az országba az intenzív hidegfront; az ország többi részén egyelőre narancs színű figyelmeztetés van érvényben - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-vel.
2008. augusztus 8. péntek 12:19 - Hírextra

A kelet felé haladó intenzív hidegfront miatt már záporok, zivatarok vannak a Nyugat-Magyarországon. A hidegfront a déli óráktól többfelé okoz heves záport, zivatart, helyenként felhőszakadás és jégeső is valószínű, viharos széllökések kíséretében. Zivatar idején akár óránkénti 80-100 kilométeres széllökés is lehet. Keleten pénteken még derült idő lesz.

Szombaton a hidegfront távolodtával előbb a Dunántúlon, majd a középső országrészben is kisüt a nap, ugyanakkor északkeleten további zápor, zivatar lesz, esetleg felhőszakadás várható. A hőmérséklet hajnalban 14-19 Celsius-fok, szombat délután 22-27 Celsius-fok között várható, vagyis gyengül a felmelegedés.

A meteorológiai szolgálat az ország nyugati felére kiadta a narancssárga riasztást. A narancs színű riasztás a második legmagasabb fokozat. A zivatarokhoz társuló erős vihar - 90 kilométer/óra vagy nagy méretű jégeső - esetén a narancs és a piros fokozatot a jelenség várt területi lefedettsége különbözteti meg. A narancs riasztás esetén kisebb területeket, a piros fokozatú riasztásnál az adott régió nagy részét érintő heves zivatar várható.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását