2024. május 2. - Zsigmond

Meghalt a szétválasztott sziámi ikrek egyike

A szétválasztó operáció után néhány órával elhunyt a négyhónapos bangladesi sziámi ikerlányok egyike - jelentette egy helyi napilap pénteken. A kisbabákat egy dakkai kórházban műtötték meg, s az egyik orvos szerint Barsa szervezete nem bírta ki a hétórás
2008. augusztus 8. péntek 13:37 - Hírextra

Bonya, a másik iker életéért még küzdenek, de ő is életveszélyes állapotban van. A kislánynak fájdalmai vannak és lázas a műtét következtében - nyilatkozta a sebészcsoport egyik vezetője.

A gyermekek anyja Barsa halála után többször eszméletét vesztette. Az apa, aki általános iskolai tanár, elmondta, hogy mindet elkövettek az ikrek megmentéséért. Tudatában voltak a szétválasztás kockázatainak, s ezért most nagyon nehéz feldolgozniuk egyik kislányuk halálát.

A nehéz operációt hat műtéti team végezte. A 68 tagú csapatból 40 volt orvos. A sziámi ikreknek a májuk, a bélrendszerük, az epehólyagjuk, a mellkasuk és az altestük volt összenőve.

A műtétet követően mindketten magukhoz tértek, és az intenzív osztályra kerültek. Barsát azonban hamarosan lélegeztetni kellett, később csökkenni kezdett a vérnyomása, és végül elhunyt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását