2024. április 18. - Andrea, Ilma

November 8-án Calzaghe-Roy Jones

November 8-án a New York-i Madison Square Gardenben kerül sor az év egyik leginkább várt profi ökölvívó összecsapására a walesi Joe Calzaghe és az amerikai Roy Jones Jr között.
2008. augusztus 8. péntek 13:39 - Hírextra
A meccsre eredetileg szeptemberben került volna sor, ám az eddig veretlen nagyközépsúlyú walesi világbajnok sérülése miatt csúsztatni kellett a két szupersztár csatáját.

A félnehézsúlyban rendezendő meccs tulajdonképpen egy hosszú évek óta várt hiánypótló összecsapás, melyre már akár az előző évtizedben is sor kerülhetett volna, ám a két klasszis menedzserei soha nem tudtak megegyezni a feltételekben.

A mérkőzés esélyesének a 45 profi mérkőzésén veretlen, 1997 óta világbajnok Calzaghe számít, a pályája csúcsán már túllevő Roy Jonesszal szemben (52 győzelem, 4 vereség), aki középsúlyból indulva szinte minden kategória vb-övét megszerezte már, köztük 2003-ban a Boksz Világszövetség (WBA) nehézsúlyú címét is.

Idén mindketten egy-egy nagy csatán vannak túl sikeresen: a walesi öklöző Bernard Hopkinst győzte le, míg Jones januárban szintén egy csúcsmeccsen verte Felix Trinidadot.


Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a PontFM 88.1 sportrádióban, melyet az alábbi linken lehet elérni: www.pontfm.hu
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását