2024. május 3. - Tímea, Irma

Ingyen tekinthető meg a Feszty-körkép

Augusztus 20-án - előzetes regisztráció mellett - bárki ingyenesen megtekintheti az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparban látható Feszty-körképet.
2008. augusztus 8. péntek 09:22 - Hírextra

A várható óriási érdeklődésre való tekintettel a látogatóknak előre kell jelezniük igényüket a park ügyfélszolgálatán, ha a Szent István-napon szeretnék megnézni a monumentális műalkotást - tájékoztatta az MTI-t Varga Márta, a Csongrád Megyei Önkormányzat szóvivője.

Azok, akik nem kívánnak élni az ingyenes belépés lehetőségével, szintén megtekinthetik az ünnepnapon a Feszty-körképet - ők az 1896 forintos millenniumi jegy megvásárlásával támogathatják a műalkotás megóvását -, de a gördülékeny szervezés miatt érdemes nekik is regisztrálniuk - tette hozzá a szóvivő.

A Csongrád megyei Szent István-nap lovasversenyekkel kezdődik, majd délután az ünnepi megemlékezést követően többek között koncertekre, az István a király rockoperára, barantabemutatóra, vívásoktatásra és pónilovagoltatásra várják az érdeklődőket. A nap sztárvendége az Edda legendás énekese, Pataky Attila lesz.

A Feszty Árpád festőművész vezetésével, neves alkotók közreműködésével készült, először 1894-ben bemutatott körkép az utóbbi időkben főként annak kapcsán került az érdeklődés homlokterébe, hogy az elmúlt évtized elmulasztott fejlesztései miatt az alkotásnak helyt adó Rotunda beázik, s ezzel veszélyezteti a felbecsülhetetlen értékű művet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását