2024. április 29. - Péter

Titanic filmes mustra

A Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon az idén mintegy 60 film, köztük több mint 50 nagyjátékfilm, illetve számos dokumentumfilm és rövidfilm indul a legkiválóbb, a leginkább újító szándékú és a legmerészebb filmnek járó elismerésért, a Hullámtörők-díjért -
2008. március 22. szombat 12:26 - Hírextra
Az április 3-án kezdődő mustrán a világ kortárs filmtermésének legaktuálisabb művész-, kultusz-, botrány- és dokumentumfilmjei debütálnak téma és származási hely szerinti blokkokba rendeződve.
A filmfesztivál honlapja szerint az érdeklődők a mintegy 60 mozgóképet kilenc blokkba rendezve nézhetik meg (Amerika felfedezése, A bűn mélységei, Filmdokk, Francia zátonyok, Japán tenger, Mexikói mozaik, Tajtékos napok, Világkörüli út, Zene mindenkinek).

A 10 ezer euróval járó Hullámtörők-díjért az amerikai Jeff Nichols filmje, a Fegyverek és emberek, az izlandi Baltasar Kormákur Vérvonal című thrillerje, valamint Aszlan Galaszov Megjöttek a fecskék című orosz drámája mellett mexikói, francia, dán és svéd alkotás is indul.

A versenyprogramban szerepel a mexikói Francisco Franco-Alba munkája, a Felégett hidak is, amelyben két labilis tinédzser érzelmes drámája kiáltja a nagyvilágnak, hogy saját hangunk keresése közben ne féljünk felégetni a hidakat magunk mögött.

Serge Bozon rendezése, a La France első világháborús és szerelmes történet, amelyben a néző új oldaláról ismerheti meg a büszke Franciaországot.

Észak-Európa két filmmel is ringbe száll az idén. A svédek versenyfilmje Tomas Alfredson Engedj be! című alkotása, amely a felnőtté válás elutasításáról, a barátságról és a végzetről szól. A dán Ole Bornedal Csak egy szerelmesfilm című thrillerének főhőse, Jones súlyos karambolt okoz, de az igazi komplikációk csak akkor jelentkeznek, amikor csinos áldozata lábadozni kezd.

Az április 13-ig tartó Titanic Nemzetközi Filmfesztiválnak az Uránia Nemzeti Filmszínház, a Toldi mozi, az Örökmozgó és a Vörösmarty mozi ad otthont.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását