2024. április 25. - Márk

Hét sportágban mutatkoznak be a magyarok

A pénteki megnyitó után szombaton elkezdődnek a versenyek a pekingi olimpián: hét számban már bajnokot avatnak, a magyarok pedig az eredeti programmal ellentétben nem nyolc, hanem hét sportágban mutatkoznak be, mivel az ökölvívó Szellő Imre erőnyerő lesz
2008. augusztus 8. péntek 09:16 - Hírextra

A 169 fős piros-fehér-zöld küldöttség tagjai közül elsőként a sportlövő Tóth Anita szerepel, a női légpuskások alapversenye magyar idő szerint 2:30 órakor kezdődik, két órával később rendezik a döntőt.

A női kézilabda-válogatott 4:45 órakor debütál, a B csoport első fordulójában Svédország lesz Hajdu János szövetségi kapitány gárdájának ellenfele. A tornász Gál Róbert a Nemzeti Csarnokban lép a szerekhez a selejtező második csoportjában, 10 órától, sorrendben lovon, majd korláton (11:04 ó) és talajon (11:47 ó) mutatja be gyakorlatát.

A vívók közül Nagy Orsolya lesz az első a páston: a női kardozók egyéni versenyében a franciák kétszeres világbajnokával, Anne-Lise Touyával találkozik a 32 között (5:40 ó), a szám döntőjére 14:10-től kerül sor. A cselgáncsozóknál a legkönnyebb hölgy, Csernoviczki Éva (48 kg) lép először tatamira, első ellenfele a brazil Sarah Menezes lesz. A súlycsoport küzdelmei 6 órakor kezdődnek, a helyosztókat 12-től bonyolítják le.

Az országúti kerékpárosoknál a férfiak mezőnyversenyét rendezik az első napon - két magyarral, Bodrogi Lászlóval és Kusztor Péterrel, 5 órától.

Az úszóknál az első napon még nem lesznek finálék, öt számban azonban bemutatkoznak a magyarok: Cseh László és Kis Gergő 400 m vegyesen, Dara Eszter 100 m pillangón, Gercsák Balázs 400 m gyorson, Jakabos Zsuzsanna és Hosszú Katinka 400 m vegyesen, Bodor Richárd és Gyurta Dániel pedig 100 m mellen rajtol az előfutamban.

Az említett számok mellett férfi légpisztolyban, a férfi cselgáncsozók 60 kg-os kategóriájában és a női súlyemelők 48 kg-os súlycsoportjában hirdetnek győztest szombaton.

Az olimpiával kapcsolatos híreket folyamatosan online lehet hallgatni a PontFM 88.1 sportrádióban, melyet az alábbi linken lehet elérni: www.pontfm.hu

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását