2024. április 26. - Ervin

Gyógyszergyárat terveznek Káptalanfára

Gyógyszergyár építését tervezi Káptalanfára Horváth István professzor - adta hírül pénteki számában Veszprém megye napilapja, a Napló.A kis, Veszprém megyei faluból elszármazott - Budapesten élő - orvos-biológus felfedezte ugyanis az érelmeszesedést gátló
2008. augusztus 8. péntek 10:04 - Hírextra
A professzor ezek után úgy döntött, hogy szülőfalujában hozza létre a többmilliárdos beruházást, s már tárgyal is egy befektetővel.

Horváth István úgy nyilatkozott a lapnak, hogy ha minden a várakozásoknak megfelelően alakul, az év végén kezdődhet az építkezés. Elmondta azt is, hogy üzemi méretekben és milliós adagokban gondolkodnak, mert "laboratóriumi szinten nincs értelme belefogni".

"Először egy vakcinával indulunk, majd ha minden feltétel adott lesz, következik az általam feltalált művér előállítása" - mondta a professzor.

Szerinte a leendő gyár "százas nagyságrendben igényelne képzett munkaerőt", az ahhoz kapcsolódó kiszolgáló egységekben foglalkoztatottakkal együtt azonban akár az ezret is elérheti a dolgozók létszáma.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását