2024. június 1. - Tünde

Orbán miatt fordul az ombudsmanhoz az MSZP

Az MSZP azt kéri az oktatási ombudsmantól, tegyen közzé egy iránymutató állásfoglalást, hogy a választási időszakban ne lehessen oktatási intézményekben kampányolni.
2010. március 29. hétfő 15:22 - HírExtra
Nyakó István, az MSZP szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktort, a Fidesz elnökét az Országos Választási Bizottság elmarasztalta, amiért múlt szerdán egy zuglói zeneiskolában kampányolt, valamint eltiltotta a további jogsértéstől.
A szocialista politikus a sajtótájékoztatón lejátszott egy felvételt a TV2 Napló vasárnapi adásából, amelyen az látható, hogy a Fidesz elnöke osztályfőnöki órán vett részt egy óbudai általános iskolában.

Nyakó István hangsúlyozta: minden jóérzésükkel tiltakoznak az ellen, hogy "gyerekeket használjanak politikai díszletként". A szóvivő szerint Orbán Viktor sem áll a törvények felett, ezért is kérik az oktatási tárca illetékes vezetőitől, hogy vizsgálják ki az ügyet.
Deák Istvánné szocialista képviselőjelölt a sajtótájékoztatón arra szólította fel Helt Tamást, a Várpalotai Közüzemi Kft. vezetőjét, hogy mondjon le posztjáról, mert arra méltatlanná vált. Beszámolt arról, hogy Sziránszki Józsefet, a cég egyik munkavezetőjét több ügy kapcsán is feljelentették a munkatársai.

Hozzátette: a feljelentők azt állították, hogy a munkavezető színesfémet lopott munkaidőben, amit nem sokkal később értékesített, valamint megzsarolta beosztottjait, hogy lopjanak neki benzint, cserébe pedig azt ígérte, meghosszabbítja munkaszerződéseiket. Az ügyben jegyzőkönyv-hamisítás is történt, a tanúkkal csak az üres oldalakat íratták alá, a szöveg később került a dokumentumokra.

Deák Istvánné elmondta: a munkavezetőtől mindennapos volt a durva cigányellenesség, lépten-nyomon megalázta roma munkatársait, sokszor elfogadhatatlan, rasszista kijelentéseket tett.

Tájékoztatása szerint Németh Árpád, Várpalota fideszes polgármestere és Helt Tamás, a közüzemi cég vezetője szellemi és fizikai menedéket nyújt a rasszizmussal, lopással és okirat-hamisítással megvádolt munkavezetőnek.

A hétfői sajtótájékoztatón Komássy Ákos szocialista képviselőjelölt arról beszélt, hogy a Szocialista Ifjúsági Internacionálé alelnökévé választották, és a rendezvényen a világ több mint 100 országának fiataljai biztosították arról, hogy a nemzetközi szociáldemokrácia számít a magyar baloldalra és bízik a választási sikerében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. március 29. 16:52
Jobb lenne, ha ilyen 8év után az mszp nem ugrálna tovább.

Nem baj már nincs sok hátra, és eltakarodnak!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását