2024. május 4. - Mónika, Flórián

Egységes nemzetpolitikát tart kívánatosnak az MDF

A Magyar Demokrata Fórum által megfogalmazott, az egységes nemzetpolitikát meghatározó chartát ismertette csütörtök délutáni békéscsabai sajtótájékoztatóján Kerék-Bárczy Szabolcs, a párt külügyi kabinetjének vezetője.
2008. augusztus 7. csütörtök 17:30 - Hírextra
A "Felelősséggel a nemzetért, felelősséggel a magyarságért!" címet viselő chartát az MDF reményei szerint mind az öt parlamenti párt vezetője aláírja majd. "Ezzel vállalják, hogy visszatérnek a rendszerváltáskor kijelölt útra, így nemzeti érdekeinket előtérbe helyező, ám másokat tiszteletben tartó nemzetpolitikát folytatnak" - mondta el Kerék-Bárczy Szabolcs.

A charta aláírói emellett vállalnák, hogy a magyarság nemzetközi képviseletekor felülemelkednek a belpolitikai viszályokon és a megosztás "exportálása" helyett egységesen lépnek fel, valamint elhatárolódnak a magyar közéletben egyre gyakrabban feltűnő szélsőségektől - ismertette.
Az MDF külügyi kabinetjének vezetője szerint a kiéleződött belpolitikai helyzet a határainkon túl is feszültségeket okozott, megosztva ezzel a környező országokban élő magyarságot. Véleménye szerint jelenleg nincs közös nemzeti gondolkodás, nincs átfogó nemzeti stratégia, mely az egész magyarságot képviselné.

"Realista, idealista külpolitikára lenne szükség. Összefogással, egységesen kell segíteni a határon túli magyarokat olyan módon, hogy elsősorban az ő érdekeiket vesszük figyelembe" - szögezte le Kerék-Bárczy Szabolcs.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását