2024. május 10. - Ármin, Pálma

Csökkenő drogmegelőzési támogatások eredménye

Az országnak olyan cselekvőképes kormányra lenne szüksége, amely meg tudja védeni a fiatalokat, és hatékony eszközökkel lép fel a kábítószerek terjedése ellen.
2008. augusztus 7. csütörtök 16:07 - Hírextra
Az elmúlt napokban egyre sokkolóbb droghalálokról szóló hírek kerültek napvilágra. Egy hét alatt már 8 fiatal halt meg kábítószer túladagolásban. Ezek a halálesetek is jól mutatják, hogy egyre súlyosabb problémává vált Magyarországon a drogfogyasztás.

Önmagában jelentős eredmény, hogy a rendőrségnek rövid időn belül sikerült elkapnia a kábítószer kereskedőket, azonban nem csak a nyilvánossá vált tragédiák kapcsán kellene ilyen hatékonyan fellépnie, hanem nap, mint nap hathatós intézkedéseket kellene tennie, jelentős bűnüldözési kapacitást összpontosítva erre a területre.

Az elmúlt évben 200 millió forinttal csökkent a drogmegelőzésre fordítható állami támogatás összege. A társadalom közös érdeke, hogy minél kevesebb fiatal váljon a drog áldozatává. Az országnak olyan cselekvőképes kormányra lenne szüksége, amely meg tudja védeni a fiatalokat, és hatékony eszközökkel lép fel a kábítószerek terjedése ellen.

Tovább súlyosbítja a helyzetet a Kendermag Egyesület kábítószer fogyasztást népszerűsítő cinikus kampánya is, amelynek során elterelik a fiatalok figyelmét a kábítószer fogyasztás valós veszélyeiről, mindezt ismeretlen anyagi forrásokból finanszírozzák.

A folyamatosan növekvő betegszám pedig ismét indokolttá teszi az OPNI újbóli megnyitását, illetve az Országos Addiktológiai Intézet hét támaszgondozója közül nemrég bezárt hat hely újbóli megnyitását.

Az elfogadásra váró Nemzeti Ifjúsági Stratégiának sem csak szólamok szintjén kell foglalkoznia a drogkérdéssel, hanem hatékony eszközöket, anyagi forrásokat kell mellé párosítania, mint ahogy azt az IKSZ az egyeztetések során mind szóban, mind írásban többször is jelezte.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását