2024. április 17. - Rudolf

Civilek szabálytalankodó rendőröket fotóznak

"Társaság a rendőri visszaélések és szabálytalanságok ellen" néven egy civil szervezet évek óta fényképezi és dokumentálja a közlekedési szabálytalanságokat elkövető rendőröket - mondta az MTI-nek csütörtökön a Komárom-Esztergom megyei rendőrfőkapitány.
2008. augusztus 7. csütörtök 14:12 - Hírextra
"Minden bejelentett esetet kivizsgálunk és volt rá példa, hogy a társaság dokumentációja alapján fegyelmi eljárást indítottunk" - jelentette ki Gorgosilits Fábián, egyúttal elmondta, hogy szolgálati feladat ellátása miatt a rendőr tiltó táblák hatálya alatt is parkolhat.

Az ezredes a rendőri állománnyal is közölte, hogy megalapozott ügyben a vétkes felelősségre vonásától egyetlen esetben sem tekint el, mert rendőrnek szabálykövetésből személyes példát kell mutatnia.

A főkapitány tájékoztatása szerint a szervezet fényképpel ellátott, korrekt hangvételű levelekben küldi el észrevételeit. Mivel a magukat "Társaság a rendőri visszaélések és szabálytalanságok ellen" nevező csoportosulás nem bejegyzett szervezet, a rendőrségnek nincs kapcsolata a társasággal.
Gorgosilits Fábián az MTI-nek felolvasta a szervezet egyik legutóbbi küldeményét, melyben arról tájékoztatták, hogy az utóbbi időben szinte megszűnt a jelzés nélküli rendőrautók szabályszegése, azonban úgy látják, hogy a hatósági jelzéseket viselő rendőrautók továbbra is gyakran parkolnak tilosban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását