2024. április 28. - Valéria

Áradás - Megszüntetik a készültséget

A hidrometeorológia helyzet kedvező alakulása miatt csütörtökön 18 órakor megszüntetik a július 31-e óta fenntartott elsőfokú árvízvédelmi készültséget a Közép-Tisza Kisköre és Fegyvernek közötti szakaszán - közölte a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi é
2008. augusztus 7. csütörtök 14:55 - Hírextra

Horváth Béla tájékoztatása szerint a nappali figyelőszolgálattal járó védekezés ideje alatt jelentős beavatkozásra nem volt szükség. Csak egy korábban megrongált lecsapoló zsilipet kellett "bevédeni" a Zagyva jobb partján, a Szolnok-Újszász-Szóró közötti szakaszon.

A szakember jelezte: az árhullám által a partra hordott hulladék felmérését folyamatosan végzik, begyűjtését a kellő mértékű apadást követően megkezdik.

A Tiszán július végén elindult árhullám Szolnoknál szerda este tetőzött, a vártnál jóval kisebb értéken, 639 centiméteren, így nem érte el az elsőfokú árvízvédelmi készültség elrendeléséhez szükséges 650 centimétert.

A Köti-kövizig belvízvédelmi szakaszai közül a karcagin szerdán megszüntették az elsőfokú készültséget, a többi négy szakaszon ezt péntekre tervezik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását