2024. április 28. - Valéria

Eladná régi metróit a BKV

Eladná a BKV azokat a metrókocsikat, amelyeket a 2-es vonalról, az Alstom-szerelvények érkezése miatt selejteznek le - közölte hétfőn a társaság.
2009. július 13. hétfő 15:43 - HírExtra
A BKV honlapján olvasható felhívás szerint a közlekedési cég 2009 októberétől válna meg a kocsik egy részétől, amelyeket forgalomból kivont járműként értékesítenének. Összesen ötvenhat kocsit akarnak eladni, ebből harmincat kompletten, huszonhatot pedig bontott állapotban.

Jelenleg a kereslet felmérése zajlik. Az MTI megkeresésére Reményi László, a kereskedelmi osztály vezetője elmondta: többen érdeklődtek már a kocsik iránt, volt, aki hulladéknak, más étteremnek szeretné azokat felhasználni. Hozzátette, hogy a BKV a most is futó járművek közül egy kocsit és egy szerelvényt a múzeuma számára elkülönített.

Kifejtette: a konzulátusokon keresztül felveszik a kapcsolatot az azerbajdzsáni, az ukrán és a fehérorosz közlekedési társaságokkal is, amelyek ugyanilyen típusú kocsikat használnak, és megvételre kínálják fel nekik az értékesítésre szánt metrókocsikat.

Reményi László közlése szerint árat egyelőre nem határoztak meg, inkább árajánlatokat várnak a 70-es években beszerzett kocsikra, amelyek közül 45-öt 2003-ban felújítottak.

Az Alstom cég Metropolis típusú járműveinek első darabjai január végén érkeztek meg Magyarországra. A Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélye alapján május végén kezdték meg a dinamikus teszteket Budapesten és a társaság franciaországi tesztpályáján. A próbákat a múlt héten le kellett állítani, mert a szerelvények prototípusának áramszedőjében hibát találtak.

Az Alstom 2006 májusában írta alá a budapesti 2-es és a most épülő 4-es metróvonal új szerelvényeinek gyártására és szállítására vonatkozó szerződéseket. Összesen 65 milliárd forintért vásárolt a BKV 37 metrószerelvényt, ezek közül 22 jármű a 2-es metró vonalán fog közlekedni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását