2024. május 3. - Tímea, Irma

A városnak használ az egyetem

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hasznos a város számára a csongrádi megyeszékhely lakosai szerint - a közelmúltban készített közvélemény-kutatás eredményeiről Keczer Gabriella, az intézmény sajtószóvivője tájékoztatta az MTI-t.
2008. augusztus 7. csütörtök 08:04 - Hírextra
A felmérésből kiderül, a szegedieknek szinte egyöntetűen az a véleményük, hogy az egyetem működése nagyon hasznos, vagy legalábbis hasznos a város számára. A megkérdezettek 70,5 százaléka szerint nagyon hasznos, 27,5 százalékuk szerint hasznos Szeged városának az SZTE - közölte a szóvivő.

Az egyetem hírnevének megítélése a szegediek körében szintén jónak mondható. A válaszadók döntő többsége - 83,7 százaléka - jobbnak vagy sokkal jobbnak látja az SZTE hírnevét a többi hasonló hazai felsőoktatási intézményéhez képest - ismertette a kutatás eredményeit Keczer Gabriella.

A közvélemény-kutatást az SZTE Szociológia Tanszékének irányításával március 21. és április 21. között végezték. A vizsgálat során 2.700 felnőtt korú, állandó szegedi lakcímmel rendelkező lakost kérdeztek meg egyebek között az SZTE működéséről és megítéléséről. A felmérés reprezentatív volt, és a válaszadók több mint kétharmadának nincs közvetlen jogviszonya az egyetemmel - tudatta a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását