2024. április 26. - Ervin

Várják a gazdag oroszokat az ingatlanpiacon

Nincs már eladó közvetlen tengerparti ingatlan Horvátországban, legalább is az Észak-Adrián, s amit korábban könnyen eladtak, az ma már kel el.
2008. augusztus 6. szerda 20:07 - Hírextra

15-20 kilométerre a tengertől a gyenge minőségű házakat vagy lakásokat nem lehet eladni. Apartmanházakat sem építenek a tengerparton, mert nincs hová, a belső részeken pedig nem fizetődik ki - mondta Sinisa Kucan, az egyik ingatlancég munkatársa a Jutarnji List című zágrábi napilapnak.


A Kvarneri-öbölben, a Voloskótól Lovranig terjedő szakaszon a nyaraló vagy lakás négyzetméteréért elkérnek három - nyolcezer eurót (707 ezer - 1 millió 900 ezer forint), de a tulajdonosok még többet akarnak kapni ingatlanjukért, ezért a gazdag oroszokra várnak.


Abbáziában (Opatija) van néhány száz ingatlan, amely rájuk vár, de összesen talán öt potenciális orosz vevő van a piacon.


Azok az oroszok, akik készek sok pénzt adni egy-egy villáért, tájékozottak a világ ingatlanhelyzetében, s jelenleg nincs olyan ház vagy nyaraló Abbáziában és környékén, amely megfelelne az orosz ügyfelek kívánalmainak - mondta Branko Papes ingatlanszakember a lapnak.
Az Adriai-tenger legdrágább ingatlana, a Volosko közeli Villa Bunker 5,5 millió euróért (1 milliárd 300 millió forint) már tavaly elkelt, négyzetméteréért 22.500 eurót (5 millió 300 ezer forint) adtak. A kétemeletes villát fenyőerdő veszi körül és saját strandja van.


A Kvarneri-öböl nagy szigetein, Krken, Cresen, Losinjban a legnépszerűbbek a 40-45 négyzetméteres apartmanok, közel a tengerhez 2200-2700 eurós (519000 - 637000 forint) négyzetméterenkénti áron. Ezekből sincs már a piacon, mert a parthoz közel eső első és második sorban elfogyott ez a típusú ingatlan. A tengertől távolabb ennyit nem adnak érte, és különben sem akar senki 20 percet autózni a legközelebbi strandig.


A dalmáciai szigeteken, a csöndes tengerparti falvakban a vevők a hagyományos, régi kőházakat keresik, de már az sincs a piacon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását