2024. május 17. - Paszkál

A Famaguszta történelmi sikere

Történelmi győzelmet aratott a labdarúgó Bajnokok Ligájában az Anorthoszisz Famaguszta, amely első ciprusi csapatként diadalmaskodott a sorozat csoportkörében.
2008. október 2. csütörtök 12:36 - Hírextra
A szigetországi alakulat már azzal meglepetést okozott - és ugyancsak történelmet írt -, hogy feljutott a főtáblára, a selejtező harmadik fordulójában az Olimpiakosz Pireuszt búcsúztatva. Úgy tűnik, a ciprusiaknak jól megy a görög együttesekkel szemben, szerdán ugyanis a Panathinaikosz ellenében sikerült kiharcolniuk első BL-győzelmüket.

A 3-1-es diadal már csak azért is nagyon értékes, mert az első fordulóban is szerzett pontot a Famaguszta, mégpedig a Wreder Bremen vendégeként elért gólnélküli döntetlennel. Így jelenleg élen áll a csoportjában, az Internazionaléval holtversenyben.

A szerdai mérkőzést Nicosiában játszották, mivel az Anorthoszisz stadionja nem használható BL-csaták helyszíneként. Ez sem zavarta azonban a ciprusiakat, akik negyedóra elteltével már 2-0-ra vezettek. A folytatásban, még az első félidőben szépítettek ugyan a görögök, és a mérkőzés hátra lévő részében többet is birtokolták a labdát, mégis a kontrákra építő hazaiaknak sikerült újabb gólt szerezniük, bő tíz perccel a vége előtt.

Az Anorthoszisz Famaguszta három hét múlva Milánóban vendégszerepel, megerősödött önbizalommal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását