2024. április 19. - Emma

Nyaraló gyerekek kerültek utcára

Utcára került szerda reggel 24 szolnoki kisdiák, a gyerekeknek egy egyesület pályázata útján szerveztek nyaralást Balatonkeresztúrra - közölte Farkas Lajosné táborvezető tanár az MTI-vel. A csoportot végül délután egy balatonfenyvesi általános iskola foga
2008. augusztus 6. szerda 17:26 - Hírextra
Farkas Lajosné elmondta: az Együtt Kelevíz és Környéke Jövőjéért Egyesület pályázatán nyertek tavaly fejenként napi 1.600 forintért egyhetes, szállásról és teljes ellátásáról szóló kedvezményes üdülési lehetőséget, az előleget már fél éve befizették.

A szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola 24 alsó tagozatos diákja tanáraival múlt szombaton kezdte meg a balatoni nyaralást. Az eredetileg megjelölt szállás helyett egy balatonkeresztúri panzióba kerültek, ahol - mint kiderült - csak négy éjszakára rendeltek számukra szállást és ellátást. A táborvezető kedd éjszaka beszélt a legutóbb az egyesület összekötőjével, aki további szálláslehetőséget, légvárazást és sétahajózást ígért, majd eltűnt és elérhetetlenné vált.
Szerda reggel a gyerekcsoportnak össze kellett csomagolnia és el kellett hagynia a szállást, így utcára került. Farkas Lajosné a rendőrséghez fordult, de ott azt a tájékoztatást kapta, hogy nem illetékesek az ügyben. Az egyik gyermek szülei az eredetileg megjelölt szálláshely szerinti település vezetőjéhez, a balatonmáriafürdői polgármesterhez fordultak segítségért. Galácz György megebédeltette a csapatot, majd szálláshelyet keresett számukra.

Az MTI-nek nyilatkozva a polgármester azt mondta: felháborítónak tartja, hogy míg a település mindent megtesz a turizmus fellendítéséért, addig szélhámosok keltik rossz hírét a balatoni nyaralásoknak. Eddig egyesület nem hagyott cserben csoportokat, a legjellemezőbb, hogy a magánszálláshely-kiadókat csapják be illegális utazási irodák - tette hozzá.
Galácz György felajánlotta, hogy amennyiben az egyesület vagy szponzorok nem állják a további étkezési és szállásköltségeket, a bajba jutott csapat a máriafürdői önkormányzat vendége lesz szombatig, a nyaralás végéig.

A környék szálláshelyei foglaltak voltak, így végül a közeli balatonfenyvesi Fekete István Általános Iskola fogadta be a kisdiákokat és tanáraikat, akik délutánra elfoglalhatták a tantermekből átalakított szálláshelyet, itt ágyneművel ellátott matracokon alhatnak és ellátást is biztosítanak számukra.

Az MTI megpróbálta az egyesület vezetését telefonon elérni, de mindegyik készülék ki volt kapcsolva.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását