2023. november 28. - Stefánia

Fantombetegek után kértek támogatást

Fantombetegek után kért támogatást néhány baranyai fogorvos az egészségbiztosítótól. A felügyelet szúrópróbaszerűen vizsgálatot tartott a doktoroknál. Ellenőrizték többek között, hogy betartják-e a rendelési időt, kiírják-e, hogy az egészségbiztosító álta
2007. október 19. péntek 15:25 - Hírextra
Mindhárom esetben találtak szabálytalanságot.

A biztosító száz páciensnek küldött ki egy kérdőívet. Azt kérdezték tőlük, hogy valóban voltak e-fogorvosnál, és azt a kezelést kapták-e, amit az orvos lejelentett. A visszaérkezett 80 kérdőív között 5 olyat találtak, amiben a beteg azt nyilatkozta, hogy vagy nem volt a rendelésen, vagy kevesebb ellátást vett igénybe, vagy más ellátást mint amit az orvos jelentett - mondta el a Független Hírügynökségnek Sebestyén Andor, a Baranya megyei Egészsgébiztosító egészségügyi igazgató-helyettese.

A szabályszegő fogorvosokat akár többszázezer forintra is megbüntethetik.
A Baranya megyei Egészségbiztosítási Pénztár a közeljövőben azt tervezi, hogy egy átfogó vizsgálatot tart, az összes megyei fogorvost ellenőrzik majd.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását